Mad og drikke

Næringsværdi af naturlig yoghurt

Pin
+1
Send
Share
Send

Yoghurt kan meget vel være den sundeste mad på planeten. Når man tager fat på yoghurtens sundhedsmæssige fordele, skal man dog huske på nogle få punkter. Yoghurt bruges til at bevise sine sundhedsmæssige fordele i medicinske forsøg, er naturlige med levende aktive bakterier, uden sukkerarter, kunstige sødemidler, fortykningsmidler, farvestoffer eller konserveringsmidler. Og ifølge National Mælkets hjemmeside er en nyere tendens at forbruge yoghurt med fuldmælk for de ekstra sundhedsmæssige fordele ved konjugeret linolsyre (CLA), der findes i fedtet.

Yoghurt, en komplet mad

Yoghurt, såvel som mælk, har en perfekt balance mellem proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Yoghurt mere end holder sit eget i næringsspektret af fødevarer. Det er ikke et kulhydrat, selv om det er rigeligt i sukker lactose; det er ikke strengt et protein, men er proteinerigt med op til 22 g pr. kop; og det er ikke et rent fedt, men det er rigeligt i sunde fedtsyrer. Mens de høje mængder af probiotiske bakterier i yoghurt tilføjer det ekstra næringsstof, der gør yoghurt til helbredende superføde, bliver det rostet for, ifølge Natasha Trenev, forfatter af "Probiotics: Nature's Internal Healers."

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler, der findes naturligt i mælk, bliver bedre assimileret af den menneskelige krop, når de er i form af yoghurt, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i British Journal of Nutrition i 2007. Dette skyldes fermenteringsprocessen, der involverer Lactobacillus bulgaricus, L. acidophilus og Streptococcus thermophilus, blandt andre typer af probiotiske bakterier. Yoghurt er en god kilde til calcium, fosfor, jod og vitamin B2. Det er også en primær kilde til protein, konjugeret linolsyre (CLA), vitamin B12, tryptophan (en essentiel aminosyre), kalium, vitamin B5, zink og molybdæn (et nødvendigt mineral.)

Fedt i yoghurt

Konjugeret linolsyre (CLA), en type essentiel fedtsyre, der næsten udelukkende findes i mælkeprodukternes fedt, kan kun opnås gennem kosten, fordi den ikke produceres af den menneskelige krop. CLA har vist sig at være et kraftigt naturligt kræftfremkaldende middel, som også kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom, hjælpe med at bekæmpe inflammation, reducere kropsfedt - især abdominal fedt - lavere kolesterol og triglycerider, øge stofskiftet, lavere insulinresistens og forbedre immunsystem.

Probiotika: sunde bakterier i din tarm

Disse mikroorganismer hjælper ikke kun med produktion af vitamin K og vitamin B12, men de sikrer også, at calcium absorberes effektivt i blodbanen, så det kan transporteres ind i knoglerne. Dr. K.P. Reddy og hans team ved Institut for Fødevarevidenskab og Teknologi University of Nebraska anbefaler at tilsætte yoghurt til din kost, hvis du er mangelfuld i nogen af ​​disse næringsstoffer, fordi uden visse typer af probiotiske bakterier, hvoraf nogle er til stede i yoghurt, bliver kroppen ineffektiv i fremstilling og absorption af nogle vigtige mikronæringsstoffer.

Calcium

Mælkesyrebakterierne, der findes i yoghurt, skaber et antal biprodukter under fermenteringsprocessen, nemlig mælkesyre og kortkædede fedtsyrer (SCFA), der bidrager til et surt miljø i tyktarmen. Dette er nødvendigt for korrekt assimilering af calcium i kroppen. Det er en del af en kædereaktion. Mælk omdannes til yoghurt, hvilket skaber et surt miljø, hvilket igen gør calcium mere absorberet i blodet og i knoglerne.

Pin
+1
Send
Share
Send