Sundhed

Tea Tree Oil til sårpleje

Pin
+1
Send
Share
Send

Præst af mange er tea tree olie blevet brugt af de oprindelige folk i Australien i hundreder af år som en naturlig behandling for en række sygdomme og sundhedsmæssige forhold. Olie essensen er samlet fra de lange, slanke blade af teetræet plante. Tea tree olie kan være en effektiv, naturlig mulighed for sårpleje i visse situationer. Tal med din primærlæge før du bruger den, især på dybe, åbne sår eller dem, der er stærkt inficerede.

Det grundlæggende

Kendetegnet ved et krydret lugt og lysegult udseende kommer te-træolie fra teetræets plante, der vokser i de svampede områder i Australien. Efter at den er ekstraheret gennem dampdestillation, findes olien i mange kommercielle produkter, herunder deodoranter, desinfektionsmidler, sæber og lotioner. Tilgængelig fortyndet såvel som i ren form, er tea tree olie generelt tilgængelig for køb på mursten og mørtel og online naturlige sundhedsforretninger.

Historie

Historisk set har tea tree olie givet en aktuel behandling, at de indfødte i Australien har brugt i mange år til at helbrede sår, slid og andre hudproblemer. Ifølge dr. Michael Chillemi, medforfatter af bogen "The Complete Herbal Guide", brugte australske soldater under anden verdenskrig te-træolie i deres førstehjælpssæt til behandling af milde sår eller aktuelle infektioner, som de påtog sig under kamp. For at opretholde en tilstrækkelig forsyning med te-træolie var teoljeproducenterne fritaget for militærtjeneste i en periode under krigen.

Funktioner

Ifølge Dr. Chillemi omfatter aktive forbindelser, der er til stede i te-træolie, 8-cineole, terpinen-4-ol, a-terpineol og lineol. MedlinePlus siger, at oliens antimikrobielle egenskaber sandsynligvis opstår fra den sammensatte terpinen-4-ol. Andre træk af tea tree olie, der kan bidrage til at gøre den til en effektiv behandling af sårbehandling, omfatter dets antiinflammatoriske, antibakterielle og antiseptiske egenskaber.

Behandling

Peggy O'Mara, forfatter til bogen "Natural Family Living", tyder på, at du vasker milde sår eller hudskrælninger med en blanding af tea tree olie og varmt vand. Lav blandingen ved at blande en del teolje med 10 dele vand. Dip den beskadigede hud i te-træolieopløsningen eller dryp den fortyndede olie på den blotte hud med en bomuldsbold. Se såret tæt på tegn på helbredelse. Kontakt din læge, hvis du begynder at lægge mærke til alvorlige tegn på infektion, som f.eks. Røde striber på din hud eller overdreven lugtende lugtdræning.

Advarsel

Tea tree olie har været kendt for at forårsage hudreaktioner, især hos personer, der er allergiske over for selve olien eller en af ​​fætre, herunder planter, der tilhører myrtefamilien. Ifølge MedlinePlus omfatter mulige hudreaktioner udslæt eller rødme, kløe og blærer. Undgå at bruge store mængder te-træolie topisk til behandling af sår, da MedlinePlus bemærker, at dyreforsøg indikerer alvorlige reaktioner kan forekomme, herunder muskel tremor, problemer med at gå og et fald i hjernefunktionen. Forsøg aldrig at behandle sår ved at indtage tea tree olie, fordi det er giftigt, når det indtages, og undgå at bruge olien til sårbehandling, hvis du er gravid eller ammer.

Pin
+1
Send
Share
Send