Mode

Kløende hud med pustler

Pin
+1
Send
Share
Send

Mange forhold forårsager kløende hud med pustler. En pustule er en cirkulær højde på huden, der indeholder pus. Basen af ​​en pustule er normalt rød med betændelse. Kløen opstår som et symptom på hudirritation eller sygdom. Et immunrespons af hudcellerne får det irriterede område til at kløe. Ridsende kløende pustler bryder dem åbne, danner hududbrud og yderligere komplikationer.

Dermatitis

Dermatitis er defineret som en betændelse i de øverste lag af huden, hvilket forårsager kløe, blærer, rødme og hævelse. Udtrykket "dermatitis" er bred og dækker mange lidelser, der producerer røde kløende udslæt. Kløende dermatitisblærer kan blive pustler, da bakterier inficerer sår forårsaget af ridser. Impetigo er en smitsom hudinfektion forårsaget af Staphylococcus-bakterier, der kommer ind i sådanne sår. Impetigo pustler bryder åben og danner skorper over den inficerede hud. Kemiske eller fysiske irritationsmidler, giftige planter, allergiske reaktioner og genetisk arv fordømmer en person til dermatitis.

Pustulær psoriasis

Pustulær psoriasis er en autoimmun sygdom, der optræder på huden. Det er en kronisk tilstand, der påvirker hudcellernes livscyklus, hvilket får cellerne til at formere sig for hurtigt. Normalt påvirker denne sygdom voksne, der fremstår som et ikke-infektiøst hvidt pustulært udslæt. Afhængig af den type pustulær psoriasis, der forekommer, lokaliseres den til bestemte områder på kroppen, såsom hænder og fødder. Denne sygdom udløses af medicin, topiske midler, ultraviolet lys, steroider eller stress.

Virale pustler

Herpesvirus producerer normalt kløende hudpustler. Kyllingepoks, eller varicella-zoster-virus, forårsager ofte røde og kløende pustler, som til sidst brister og spreder virussen. Helvedesild er en sovende form for en tidligere kyllingepoksinfektion, der senere ses i livet i perioder med stress og / eller svækket immunitet. Pustler af chicken pox virus vises på hele kroppen, mens helvedesild er normalt begrænset til små områder på kroppens bagagerum. Kløende og smertefulde pustler på kønsorganer kan være tegn på genital herpes, som er smitsom, har ingen kur og kan til enhver tid vende tilbage gennem blændinger, der kan omfatte kønsorganer.

folliculitis

En infektion i en hårfollikel betegnes folliculitis. Denne type infektion forårsager en rød, hævet pustule omkring hårsækken. Omfattende follikulitis, som involverer oliekirtler i huden, betegnes som en furunkel. Dybe infektioner med flere pustulesteder defineres som carbuncles. Normalt er en bakterie ved navn staphylococcus aureus skyldig i disse infektioner. Disse kløende pustler har tendens til at danne sig på hovedbunden, arme, ben og ansigter af skæggede mænd. Antibiotikabehandling anbefales som behandling.

Andre forhold

Eventuelle skader på huden, der tillader bakteriel invasion, vil sandsynligvis producere pustler. Insekter som fluer, flåter og myg punkterer huden og tillader bakterier at komme ind. Poison ivy, gift eg og andre planter injicere toksiner forårsager blærer og bakterielle pustler. Acne, en inflammatorisk tilstand af oliekirtler i huden, producerer bumser og pustler. Også svampesygdomme som atletes fod og jock kløe kan danne kløende hudpustler.

Pin
+1
Send
Share
Send