Mad og drikke

Sund Balanceret Kost til en 5-årig

Pin
+1
Send
Share
Send

Korrekt ernæring er afgørende for dit barns helbred. Tre velafbalancerede måltider hver dag, der omfatter magert kød, frugt og grøntsager og fedtholdige mejeriprodukter, kan forhindre din 5-årige i at udvikle sundhedsmæssige forhold som osteoporose senere i livet. Derudover bør fysisk aktivitet inddrages i dit barns daglige rutine for at mindske risikoen for, at hun er overvægtig. Ifølge Baylor College of Medicine, har en gennemsnitlig 5-årig typisk brug for ca. 40 kalorier pr. Pund kropsvægt. Tal altid med dit barns børnelæge inden du ændrer hendes kost.

Morgenmad

far laver morgenmad til barn

Morgenmad er det vigtigste måltid af dagen for dig og dit barn. Børn, der spiser sunde, velafbalancerede måltider, får de daglige ernæringsbehov til at holde deres vægt under kontrol, opretholde lavere blodkolesterolniveauer og klage over færre mavesmerter. Derudover hjælper spise morgenmad med at brænde kroppen hele dagen. Hele hvede toast, korn med lavmælk og frugt er alle gode kilder til morgen ernæring. Denne kombination af mad kan serveres som et sundt måltid til dit barn eller kan serveres individuelt med mælk.

Hele Korn

barn og mor ser på brødtyper

Der er to typer korn. Hele korn og raffinerede korn. Raffinerede korn er blevet raffineret, hvilket igen fjerner alle næringsstoffer fra dem. Når de er blevet raffineret, erstattes næringsstoffer med syntetiske vitaminer og mineraler. Derfor er det bedst at undgå disse typer korn; hvide brød, pasta og sukker er alle kilder til raffinerede korn. Hele korn består af hele hvede brød, havre, klid, fiber og byg. Det anbefalede daglige kornindtag for en 5-årig er 4 til 5 oz.

Frugt og grønt

barn spiser et æble

Frugter og grøntsager er en god kilde til vitaminer, mineraler og fibre og har lavt kalorieindhold. Vitaminer såsom C-vitamin er en af ​​de mest essentielle vitaminer, da det beskytter dine celler mod oxidation. Citrusfrugter er gode kilder til vitamin C. Vitamin D hjælper med absorption af magnesium og calcium og er nødvendig for stærke knogler og tænder. Sunde, velafbalancerede kostvaner vil give din 5-årige et tilstrækkeligt vitamin- og mineralindtag. Inklusive frugt som bananer med dit barns morgenmad er en god måde at starte dagen på. Den gennemsnitlige 5-årige har brug for fem portioner frugt og grøntsager dagligt.

Magert kød

børn griller kød med deres bedstemor

Protein er afgørende for bygning, funktion og vedligeholdelse af dine muskler og kropsvæv. Kød er en god kilde til protein, jern og vitamin B. Jern er nødvendig for din krop til at transportere ilt til cellerne i din krop, mens B-vitaminer er nødvendige for energi og et sundt hjerte og nervesystem. Din 5-årige har brug for 3 til 4 oz. af magert kød hver dag.

Lavfedt Mejeri

børn drikker mælk

Din krop er afhængig af calcium og D-vitamin til stærke knogler og tænder. Derudover giver mejeriprodukter protein. Fedtfattige mejeriprodukter som mælk, oste og yoghurt er gode kilder til calcium til dit barn. KidsHealth siger, at den anbefalede daglige mængde mejeriprodukter til en 5-årig er 2 kopper.

Pin
+1
Send
Share
Send