Levevis

Hvad er definitionen på sparekonto?

Pin
+1
Send
Share
Send

En opsparingskonto er en konto, som en bank giver til privatpersoner for at spare penge og optjene renter på kontanter i kontoen. En opsparingskonto kan bruges til at spare penge til specifikke udgifter eller til langsigtede uafklarede mål, alt sammen med at tjene penge på kontoen.

Anvendelser

Nogle individer bruger sparekonti for at spare penge til et bestemt mål, såsom en forskud på et hjem eller en fremtidig ferie. Andre har ingen specifikke planer for pengene, men bruger kontoen som en måde at gemme deres penge på et sikkert sted, mens de tjener et afkast på det. Nogle sparekonti bruges som en nødfond, der gør det muligt for en person eller familie at spare penge sikkert til brug i nødsituationer, som f.eks. Tab af arbejdspladser eller indlæggelse af hospitaler. Et ATM-kort kan ofte knyttes til en opsparingskonto, men dette kort kan kun bruges på automatiserede tellermaskiner, ikke som betalingskort til at købe ting i butikker.

Fordele

Besparelser konti er nemme at få, fordi de generelt ikke kræver en kredit check. De er en sikker måde at gemme penge på i en bank. Desuden tilbyder de ofte en lille smule interesse på de penge, der er opbevaret på sparekontoen. Renterne er generelt mindre end for cd'er eller pengemarkedsregnskaber, men mere end tilbydes til kontrol af konti. Renter er normalt 1 til 2 procent årligt.

Ulemper

Besparelser konti tilbyder begrænset brug af midlerne i kontoen, fordi de generelt ikke er tilgængelige for at betale regninger eller købe varer direkte via checks eller debetkort. Nogle konti har internetadgang, som kan bruges til at flytte penge fra opsparingskonto til andre konti, men nogle opsparingskonti kræver, at kontohaveren fysisk skal hen til banken for at indbetale eller hæve penge.

Finansielle institutioner

De fleste banker, kreditforeninger og spare- og låneforeninger tilbyder sparekonti. Den finansielle institution, der tilbyder sparekonti, bruger generelt pengene i opsparingskonti til at finansiere lån, der betjenes af banken, idet den indkomst, der bruges til at betale renterne for opsparingskonti, anvendes.

Sikkerhed

Sparekonti betragtes som ekstremt sikre. I USA understøttes de af garantier fra den føderale regering, hvilket betyder, at selvom banken fejler, er dine penge på en opsparingskonto forsikret op til $ 250.000 og vil blive returneret til dig.

Pin
+1
Send
Share
Send