Sport og fitness

Er det dårligt at træne på en fuld mave?

Pin
+1
Send
Share
Send

Konfliktende meninger fra fitness og medicinske samfund om at spise før motion kan gøre arbejdet forvirrende. Mens en ekspert råder dig til at spise en sund snack før du træner, kan en anden bemærke, at du vil brænde mere fedt på en tom mave. Ved at forstå de potentielle problemer med at udøve på fuld mave, kan du bedre forstå betingelserne for, at tom maveøvelse er bedre. Din egen fysik og sundhed kan diktere, om det er dårligt at træne på en fuld mave.

Potentielle problemer

Spise et stort måltid før motion kan ofte forårsage problemer, især hvis du har tendens til at engagere dig i anstrengende motion. Hvis du gør det, kan du skabe kramper i din midsektion, hvilket er en tilstand, der undertiden omtales som "stingene". Du kan også føle dig kvalme. Dette kan forbyde motion eller reducere din træning kort. Fødevarer med højt indhold af fedt eller fibre er mest tilbøjelige til at forårsage ubehag under en øvelse, da de tager længere tid at fordøje end kulhydrater og andre former for mad.

Motion-induceret anafylaksi

I nogle tilfælde kan spisning før et måltid forårsage alvorlige problemer, hvis du lider af motion-induceret anafylaksi. Anafylaksi kan beskrives som en allergisk reaktion på motion, specielt når du har spist en skærpende type mad på forhånd. Du kan opleve elveblødninger, hoste, hvæsende vejrtrækninger, hævelse af ansigt, hænder og luftveje og kløe. Dette udløses ved at spise mad, som du har en allergisk følsomhed inden før motion. Hvis du ikke kan bestemme den mad, der forårsager reaktionen, kan din læge være forsigtig med at spise noget seks til otte timer før en træning.

Fastgør før motion

Australian Institute of Sport påpeger, at udøve på tom mave kan hjælpe dig med at forbrænde mere fedt, da din krop forbrænder fedtopbevaring til energi i stedet for at bruge mad energi til at opretholde din øvelse. Stadig, at gå uden mad for længe før en træning kan lade dig føle sig underernæret og modtagelig for svimmelhed, lethed og endda besvimelse. Uden tilstrækkelig energi til at opretholde motion, kan du blive tvunget til at skære din træning kort.

Pre-Workout Snacks

Det lykkelige medium mellem at udøve på en fuld mave og fastende før en træning har en lille, men nærende pre-workout snack, der indeholder både protein og kulhydrater. For eksempel kan ost og fuld hvede krakkere, grøntsager og hummus eller en protein smoothie hjælpe dig med at give energi til at opretholde en sund træning uden at gøre dig syg. Hvis du lider af motion-induceret anafylaksi, skal du fokusere på fødevarer, der ikke vil forårsage en reaktion og tale med din læge om behandling og forebyggelsesmetoder.

Pin
+1
Send
Share
Send