Mad og drikke

Insulinafhængig Diabetes Diet Plan

Pin
+1
Send
Share
Send

Personer med type 1 diabetes mellitus (T1DM) kan opleve, at en af ​​de mest udfordrende dele af deres tilstand er at finde ud af, hvad de skal spise. Ifølge American Diabetes Association (ADA) er der ingen enkelt kost eller spiseplan, der vil gavne alle mennesker med T1DM. Nuværende højde og vægt, aktivitetsniveau, medicin og andre sygdomme er vigtige overvejelser. Derudover har hver person en unik livsstil og mad præferencer, og bør være involveret med sundhedsholdet i at udvikle en individualiseret spiseplan. De overordnede mål er at opnå sunde niveauer af blodglukose, blodfedt og blodtryk, samtidig med at der opretholdes en sund kropsvægt.

Kulhydrater

Mængden og typen af ​​kulhydrater i fødevarer påvirker blodglukoseniveauer, men den ideelle mængde dagligt kulhydratindtag adskiller sig blandt mennesker med T1DM. ADA anbefaler, at personer på et fleksibelt insulinbehandlingsprogram lærer at tælle kulhydrater, så de kan bestemme den rigtige dosis insulin, der er nødvendigt, baseret på deres carb-indtag. For dem, der har en fast dosis insulin dagligt, anbefaler ADA at spise samme mængde kulhydrater på omtrent samme tid hver dag. Kulhydrater, der kommer fra grøntsager, frugter, fuldkorn, bønner og mejeriprodukter, foretrækkes over kulhydrater fra sukkersøtede drikkevarer som sodavand og fedtfattige eller ikke-fede produkter, der er højt tilsat sukker.

Protein

For mennesker med T1DM og normal nyrefunktion er den anbefalede mængde af kosten protein det samme som for mennesker, der ikke har diabetes. For dem med diabetisk nyresygdom anbefaler ADA at holde det daglige proteinindtag på 0,8 g / kg legemsvægt. Din diætist kan hjælpe dig med at bestemme, hvordan denne mængde oversætter til daglige dele af proteinrige fødevarer. ADA anbefaler også ikke at forbruge mindre end dette beløb, da lavere niveauer af diætprotein ikke hjælper med blodsukkerkontrol, reducerer risikoen for hjertesygdom eller hæmmer faldende nyrefunktion. Eksempler på gode kilder til protein omfatter magert kød, fjerkræ og fisk, fedtfattige eller ikke-fede mejeriprodukter og vegetariske proteinkilder, såsom tofu og bønner.

Fed

ADA anbefaler, at folk med T1DM følger de samme diætlinjer for fedtindtag som dem, der foreslås for personer uden diabetes. Enumættede og flerumættede fedtstoffer fra fødevarer som nødder, avocado og olivenolie er sundere kilder til fedt end smør eller svinefedt, der indeholder højt indhold af mættet fedt. Dietrich Retningslinjer for amerikanerne for 2015-2020 fastslår, at en sund kost begrænser mængden af ​​mættede fedtstoffer til mindre end 10 procent af de daglige kalorier. Mættet fedt findes hovedsageligt i dyrefoderkilder, såsom oksekød, svinekød, kylling med hud, helmælk, fløde og ost. Fødevarer højt i transfedtstoffer - såsom donuts, kager og kager - bør også begrænses til at opretholde en sund kost.

Natrium

Henstillingen om at begrænse daglig natrium til mindre end 2.300 mg er det samme for mennesker med T1DM og den generelle befolkning. Personer med T1DM, der har højt blodtryk, nyresygdom eller er over 51 år, kan få gavn af en yderligere reduktion af natriumindtaget. I disse situationer anbefaler ADA at bestemme den daglige natriumgrænse på individuel basis. De fleste natrium i kosten kommer fra pakkede, forarbejdede og hurtige fødevarer, såsom frokostkød, brød, dåse suppe eller pasta, pizza og fastfood sandwich. At begrænse disse fødevarer og vælge frisk og fuldfoder anbefales at reducere diæt natrium.

Vitaminer og mineraler

ADA fastslår, at den bedste måde at få tilstrækkelige mængder vitaminer og mineraler på er at forbruge dem fra nærende fødekilder, såsom frugt, grøntsager og magert proteinfødevarer. Der er ingen tegn på, at personer med T1DM drager fordel af at tilføje vitaminer og kosttilskud til deres kost, hvis de ikke har en mangel. Faktisk kan der være nogle sikkerhedsproblemer med langvarig brug af antioxidanttilskud, såsom vitamin E, vitamin C og caroten. Under visse omstændigheder kan vitaminer eller mineraltilskud anbefales, såsom prænatal vitaminer til gravide kvinder, jerntilskud til anæmi og calciumtilskud til forebyggelse af osteoporose.

Alkohol

Alkohol kan enten hæve eller sænke blodsukkeret hos mennesker med T1DM, afhængigt af hvor meget der indtages og om det indtages med mad. Drikkealkohol kan øge risikoen for forsinket hypoglykæmi hos mennesker med T1DM, så det er vigtigt at kende tegn og symptomer på lavt blodsukker og overvåge blodsukker efter at have drukket alkohol. ADA anbefaler, at folk med T1DM, der vælger at drikke, gør det moderat, hvilket betyder ikke mere end 2 alkoholiske drikkevarer daglig for mænd og 1 drink til kvinder. En alkoholholdig drik defineres som 12 ounce øl, 5 ounce vin eller 1,5 ounce destilleret spiritus.

Pin
+1
Send
Share
Send