Mad og drikke

Kalkindholdet i gedens mælk

Pin
+1
Send
Share
Send

Det essentielle mineralcalcium skal opnås gennem kost. Desværre får mange mennesker ikke næsten så meget calcium som de burde sætte dem i fare for nedsat knogletæthed, som de alder. Kødmælk og andre mejeriprodukter er velkendte kilder til calcium, men der er andre alternativer. Geemælk udgør et godt alternativ til komælk som en kilde til diæt calcium.

Betydningen af ​​calcium

Calcium understøtter vækst og vedligeholdelse af knogler og tænder i alle aldre, men det er særlig vigtigt i barndommen og i teenageren. Op til 90 procent af maksimal knoglemasse er allerede etableret efter 17 år for de fleste, ifølge National Institute for Child Health and Human Development. NICHD anbefaler, at alle over 19 år får 1,000 mg eller mere calcium hver dag for at forhindre osteoporose og parodontale sygdomme senere i livet.

Geder mælk, calcium og andre næringsstoffer

Geemælk leverer 327 milligram calcium pr. Kop. Dette er mere end calcium i en kop fuldfedskumælk, som har ca. 276 milligram pr. Kop. Geemælk leverer også andre næringsstoffer, der arbejder i synergi med calcium for at fremme knoglernes sundhed. Fosfor udgør for eksempel over 50 procent af knoglemineral masse, og gedemælk er rig på fosfor, med ca. 271 milligram pr. Kop. Geemælk leverer 483 internationale enheder af vitamin A og 124 internationale enheder af D-vitamin, som hjælper med at øge knoglens styrke ved hjælp af calciumabsorption. Geemælk indeholder også 498 milligram kalium pr. Kop, mere end 100 procent mere end kømælk.

Biotilgængelighed

Ved høje niveauer kan calcium desværre reducere biotilgængeligheden af ​​andre næringsstoffer. Jern er en særlig bekymring, især hos små børn, der ikke spiser mange jernrige fødevarer. Kalcium i gedemælk synes ikke at hæmme absorptionen af ​​jern eller andre mineraler, såsom fosfor og magnesium, i hvert fald i dyremodeller, ifølge en rapport i "Science News". Derudover synes kalcium i gedemælk også at være mere biotilgængelig end calcium fra andre kilder, såsom kum mælk. Denne forskning er endnu ikke blevet gentaget hos mennesker, så det er ikke kendt, om denne øgede biotilgængelighed gælder for mennesker.

Overvejelser

Geemælk indeholder mindre lactose og alfa-S1, et kaseinprotein, der forårsager nogle allergier end kum mælk. Geemælk er normalt højere i protein og fedt end mælk, men fedtene kan være i en form, der er lettere at fordøje, forklarer børnelæge Dr. Willliam Sears. Den indeholder også høje niveauer af tryptophan, en aminosyre, der er vigtig for udviklingen af ​​spædbørn, hvilket gør den til en god base for alternative modermælkserstatninger.

Pin
+1
Send
Share
Send