Mad og drikke

Underernæring i Amerika

Pin
+1
Send
Share
Send

Når du ikke får nok af de næringsstoffer, du har brug for til et godt helbred, risikerer du at blive underernæret. Disse næringsstoffer omfatter proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Symptomer på underernæring kan omfatte svimmelhed, træthed og vægttab, selv om du måske ikke har nogen symptomer, ifølge National Institutes of Health. Mens nyheden er fuld af historier om underernæring andetsteds i verden, erkender mange mennesker ikke, at underernæring er et problem i USA også.

Amerikanske statistikker

Mere end 30 millioner amerikanere oplever jæger regelmæssigt eller risikerer at gå sultne, ifølge Child Welfare League of America. Omkring 8,5 millioner amerikanere, herunder næsten 3 millioner børn, oplever dagligt sult. Mange af dem skal stole på fødevarebanker og kirkesponserede hot meals programmer for at komme forbi. Selvfølgelig kan de, der ikke får nok at spise, risikere at blive underernærede.

Underernæring hos børn

Nogle 13 millioner amerikanske børn lever i hjem med begrænset adgang til mad, og en gennemsnitlig ud af tre børn modtager fødevarehjælp via fødevarestemplet programmet Supplemental Nutrition Assistance Program, ifølge Louisiana State University Agricultural Center. Underernæring efterlader børn sårbare overfor sygdom og infektion. Det kan også føre til højere niveauer af aggression, hyperaktivitet og angst. Underernæring påvirker også et udviklende barns evne til at lære. Børn i fødevaresikre hjem virker ikke så godt i skolen som dem, hvis ernæring er tilstrækkelig, ifølge Louisiana State University. Langvarig underernæring hos børn kan føre til forvirret vækst og psykiske og fysiske handicap.

Underernæring i ældre

Ligesom mange børn står over for problemer med underernæring, så gør de ældre. Bor på faste indkomster og står over for stigende medicinske omkostninger, mange er nødt til at bestemme mellem mad og medicin. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse dør 2.000 til 3.000 ældre voksne hvert år som følge af underernæring.

Mangel på vitamin

Vitaminmangler er en form for underernæring, og især en vitaminmangel er blevet et sundhedsanliggende i USA. Mere end 75 procent af amerikanerne har mangel på vitamin D, ifølge en undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i "Archives of Internal Medicine." D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der kan erhverves ved at indtage beriget mælk og olieholdig fisk som laks. D-vitamin mangel er forbundet med en øget risiko for knoglebetingelser som osteomalacia, såvel som autoimmune sygdomme, visse kræftformer og fedme.

Andre årsager til underernæring

Spiseforstyrrelser, nogle medicinske tilstande og fedme kan også føre til underernæring. cøliaki, kronisk leversygdom, Crohns sygdom og nogle kræftformer kan påvirke din krops evne til at absorbere sukkerarter, fedtstoffer, proteiner og vitaminer. Visse medikamenter kan også begrænse din krops evne til at absorbere næringsstoffer, ligesom kirurgiske procedurer til behandling af fedme. Desuden er de, der anorektiske, bulimiske eller overvægtige risikerer underernæring, fordi de ikke får nok af den rigtige ernæring, eller at ernæring aldrig når maven.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Fedme og underernæring - Sofie, Mathilde, Gustav 8x (April 2020).