Sygdomme

Iliopsoas muskelskadesymptomer

Pin
+1
Send
Share
Send

Iliopsoas muskel, en af ​​de største og mest kraftfulde hip flexorer, er faktisk en kombination af iliacus og psoas muskler. Den iliopsoas stammer fra lændehvirvlerne og fastgøres til toppen af ​​lårbenet. Det er en stor muskel, der er ansvarlig for bevægelse af ben og stammen. Denne muskel kan blive såret i pludselige bevægelser, der kan forårsage revner af fibrene, eller gennem gentagne bevægelser såsom løb, der forårsager betændelse. Skader på muskelbukken eller senen kan forårsage en række symptomer.

Rygsmerte

Lændesmerter er ofte fejldiagnosticeret, da den vedrører lændehvirvelsøjlens ledd. Opmærksomheden kan gives til disse led, når kilden til den diffuse achy smerte faktisk kan være iliopsoas muskel. På grund af dets placering er det praktisk talt utilgængeligt til behandling. Ifølge Chiroweb.com kan denne smerte spredes til thoracic ryggrad, gluteal region og lateral hofteområde.

Smerter med bevægelse

Ofte vil en patient med iliopsoas skade bemærke, at han oplever smerter, når han står fra en siddestilling eller når han sidder og forlænger benet. Gentagne bevægelser af benet eller stammen som i sit-ups kan forårsage musklerne at blive anstrengt og betændt.

Hoftepine

Fordi iliopsoas muskel lægger sig til den mindre trochanter, vil stedet lige under din hofteforbindelse irritere musklerne ofte som smerte ved dette indsættelsespunkt. Pinpoint ømhed er almindelig, og hævelse på dette sted kan være til stede.

Iskias

Den iliopsoas muskel indsætter på ryggraden i lændehvirvelsøjlen, og når det er hypertonisk eller i krampe, kan det forårsage betydelig dysfunktion i rygsøjlen og lægge lagt pres på diskerne. En skive, der allerede bøjer ud, kan skubbes ud over sine normale begrænsninger, idet der lægges tilstrækkeligt pres på nerve rødderne til at forårsage smerter i næserne. Denne smerte er en brændende eller følelsesløshed, der rejser ned fra skinkerne gennem bagbenet. Symptomer kan mærkes helt til tæerne.

Skoliose

Spasm eller hypertonicitet af iliopsoas muskler på den ene side kan forårsage en ukorrekt kurve eller skoliose at udvikle sig i lændehvirvelsøjlen. Hvis dette sker, er det sikkert at følge dysfunktion, og det medfører i sidste ende slitage i rygsøjlen. Reduktion af spasmen og rehabilitering af muskelen kan medvirke til at reducere kurven.

Pin
+1
Send
Share
Send