Sport og fitness

Dimensioner af et UEFA-fodboldfelt

Pin
+1
Send
Share
Send

FIFA, den globale organisation for fodbold, har seks medlemsforbund. UEFA er FIFA-medlemsforbundet, der repræsenterer Europa. Det betyder, at UEFA-sanktionerede fodboldkampe skal spilles i henhold til FIFAs spillove - de samme regler, der bruges her i Amerika og andre steder i verden. Så uanset om du rejser for at deltage i en udenlandsk turnering eller bare tager UEFA Champions League på tv, skal feltdimensionerne overholde de samme regler, som du kender hjemme.

Indenlandske leg

I hjemmebagspil kan berøringslinjen - som løber længden af ​​feltet - være lige så kort som 100 meter og så længe som 130 meter. Mållinjen - som kører bredden af ​​feltet - skal være mindst 50 meter lang og ikke mere end 100 meter lang. Det betyder, at de maksimale feltdimensioner er 130 meter ved 100 meter, og mindste dimensioner er 100 meter ved 50 meter.

International Play

For internationale spil har UEFA et mere begrænset antal tilladte felter. Berøringslinjen skal være mindst 110 meter lang og må ikke være længere end 120 meter. Mållinjen skal være mindst 70 meter lang og kan ikke være mere end 80 meter. Dette gør de maksimale feltdimensioner 120 meter med 80 meter og minimumsdimensionerne 110 meter ved 70 yards.

Mærkning

Berøringslinjen og mållinjen skal være tydeligt markeret med linjer. Linjerne betragtes som en del af spilområdet. En linje adskiller også de to halvdele af feltet, der løber mellem midtpunktet på hver berøringslinie. Et centralt mærke er placeret midt på midtlinjen, og en cirkel med en 10-yards radius omgiver den. To kasser er markeret foran målene, 18-yard straffespark og 6-yard målområdet. Derudover er et straffemærke placeret 11 meter foran hvert net.

Undtagelser

Individuelle UEFA medlemsforeninger har tilladelse til at foretage ændringer i størrelsen af ​​spilområdet, men kun for bestemte spil. Modifikationer er tilladt for kvinders spil, spil spillet af spillere under 16 år, spil spillet af spillere over 35 år og spil spillet af spillere med handicap. Disse reglerændringer påvirker ikke de bedste spil, du vil se på tv, som UEFA European Cup eller UEFA Champions League, men du kan støde på ændringer, hvis du besøger Europa for at spille i en turnering for hold i nogen af ​​disse Kategorier.

Pin
+1
Send
Share
Send