Mad og drikke

Er Tilapia Fish Healthy?

Pin
+1
Send
Share
Send

U.S. Department of Agriculture's MyPlate-ordningen anbefaler, at du spiser mindst 8 ounce fisk og skaldyr hver uge. Tilapia er en god proteinkilde, der passer ind i "protein fødevarer" gruppen i MyPlate og er et sundt valg af flere grunde. Som mange andre slags skaldyr indeholder tilapia noget umættet fedt, calcium og en stor mængde protein. Derudover indeholder den en lille mængde kolesterol, som kan øge din risiko for atherosklerose og hjertesygdom, når den forbruges i overskud.

Fed

Tilapia indeholder en lille mængde umættet fedt, med ca. 1,3 g i 4 oz, herunder nogle omega 3 fedtsyrer. Disse fedtstoffer hjælper med at reducere inflammation og kan med tiden reducere sandsynligheden for, at du udvikler kolesterol og hjerte-kar-problemer. Tilapia indeholder også noget mættet fedt med 0,6 g i 4 oz. Mættet fedt bør begrænses i kosten, da det giver en stigning i "dårligt" LDL-kolesterol, hvilket kan forårsage opbygning af plaque eller fede aflejringer i dine arterier, der kan forårsage kredsløbsproblemer.

Kolesterol

Tilapia giver en betydelig mængde kolesterol, med 56 mg i 4 oz., Eller 19 procent af den daglige værdi baseret på en 2.000-kalorie diæt. Selv om denne mængde ikke er så høj som den, der findes i nogle udskæringer af rødt kød eller æg, er tilapia stadig relativt højt i kolesterol. Kost Kolesterol bør begrænses til 300 mg eller mindre for de fleste mennesker, da det kan øge blod kolesterol hos nogle mennesker, hvis forbruges i overskud.

Protein

Tilapia er rig på protein, med næsten 23 g i 4 oz., Eller 45 procent af den daglige værdi baseret på en 2.000-kalorie diæt. Proteinet fundet i tilapia betragtes som "komplet" protein, fordi det indeholder alle de essentielle aminosyrer, som er byggestenene af protein, der skal opnås i kosten. Protein er nødvendigt til vedligeholdelse af kroppens væv og giver også en følelse af fylde og tilfredshed efter at have spist.

Mineraler

En 4-oz. servering af tilapia giver 11,3 procent af den anbefalede daglige mængde calcium og 10 procent af RDA af kalium. Calcium er vigtigt for stærke tænder og knogler, og arbejder med kalium for at gennemføre impulser i nervesystemet. Kalium fremmer muskelkontraktion og understøtter hjertefunktion, og diæt højt i kalium har tendens til at understøtte god knoglesundhed.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Protein aus FISCH besonders gut für eine Diät – Stimmts? (Januar 2020).