Parenting

Fysisk udvikling i børn i alderen 0-3 år gammel

Pin
+1
Send
Share
Send

I løbet af de første tre år af livet overgår mennesker fra fuldstændig fysisk afhængighed til uafhængighed med et flertal af grundlæggende selvhjælp og mobilitetsfærdigheder. Mens den nøjagtige tidslinje afviger fra barn til barn, deler alle nyfødte en gradvis progression og udvikling, da de alder fra spædbørn til småbørn. Hvis du har bekymringer over et barn i dit liv, skal du diskutere dem med barnets læge.

Født til 3 måneder

Hovedkontrol er en af ​​de første motoriske færdigheder opnået af et spædbarn. Foto Credit: George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Babyer lærer at kontrollere deres muskler og bevægelser. Motorstyring udvikler sig fra hovedet, bevæger sig ned gennem arme og bagagerum og derefter til ben og fødder, ifølge et punkt om tidlig udvikling på online magasinet Forældre. I første omgang er børns bevægelser refleksive i naturen - for eksempel drejer deres hoved til siden, når du slår deres kind. Som motorudvikling fortsætter, vil babyer lære at interagere med deres miljø. Med en måned kan en baby vende sit hoved fra side til side, når den ligger på ryggen eller maven og kan bevæge sine hænder og arme.

3 til 6 måneder

Hoved- og skulderkontrol fremkommer. Fotokredit: BananaStock / BananaStock / Getty Images

Motorbevægelsen fortsætter med at blive bedre som en baby nærmer sig hendes første halvfems fødselsdag. En 3 måneder gammel sparker sine ben, når de ligger på maven eller ryggen, og flagermus på og kort tager fat i legetøj, ifølge Healthy Children. Mellem 3 og 4 måneder skal han rulle med maven til ryg først, og med 6 måneder ruller den tilbage til maven.

6-12 måneder

Uafhængigt møde giver mulighed for observation og udforskning af miljøet. Fotokredit: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Som et spædbarn nærmer sig sin første fødselsdag, fortsætter sine motoriske færdigheder med at udvikle sig, og hun kan begynde at udforske verden omkring hende. Ved 6 måneder kan den gennemsnitlige baby begynde at sidde uden støtte og begynder at stå med støtte mellem 7 og 8 måneder. Ved 8,5 måneder begynder spædbørn på deres hænder og knæ, og gå med hjælp skete på ca. 9 måneder. Evnen til at stå alene tager lidt længere tid - omkring 11 måneder.

12 til 24 måneder

Walking færdigheder forbedres i løbet af det andet år af livet. Fotokredit: Thomas Northcut / Digital Vision / Getty Images

Ved 12 måneder kan den gennemsnitlige baby tage et par skridt alene. Mellem 13 og 15 måneder vokser vandfærdighederne, og han kan begynde at gå, uassisteret, på tværs af et værelse. Spillebevægelser, som sparker og kaster bolde, begynder omkring 18 måneder, og på dette tidspunkt kan babyer begynde at løbe, klatre op ad trappen med hjælp, og fremdrivning af scoot-legetøj er med til barnets sæt af mobilitet og spilfærdigheder.

24 til 36 måneder

Mellem 2 og 3 år forbedrer balancen, og barnet går med et glattere mønster. I løbet af denne periode lærer hun at stå kort på en fod, gå baglæns og gå på tiptoes. Det gennemsnitlige barn kan hoppe på plads efter 2 år og kan hoppe over objekter efter 3 år. Mellem 30 og 34 måneder begynder småbørn at gå op ad trapper, alternerende fødder uden håndholdt eller brug af rækværk. Omkring 35 måneder, Du vil begynde at se lidt dygtighed på legepladsen, og børn kan løbe og lege med standard legepladsudstyr. Spilletiden stiger i raffinement, når børnene bliver ældre, og med 3 år er dit barn godt på deres brønd for at køre på en tricycle.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Planet Wissen - Babys und Kleinkinder (April 2020).