Mad og drikke

Dulse Nutrition

Pin
+1
Send
Share
Send

Dulse er en spiselig tang. Også kendt som hav persille, rødlig-lilla dulse er tilgængelig dehydreret eller frisk, pakket i salt. Efter rehydrering i 5-10 minutter i vand eller skylles for at fjerne overskydende salt, kan dulse bages, omrøres eller tilsættes supper og salater. En 1/4 ounce servering af dulse indeholder kun 18 kalorier og er fedt- og kolesterolfri. Selv om det ikke er en væsentlig kilde til protein, kulhydrater eller fibre, er dulse rig på en række vitaminer og mineraler.

Fremragende kilde til jod

Hver 1/4 ounce servering af kommercielt tilgængelig dulse indeholder 1.169 mikrogram iod. Friske voksne har kun 150 mikrogram jod om dagen: At spise bare en lille smule dulse kan nemt opfylde dette krav. Din krop har brug for jod til at syntetisere skjoldbruskkirtelhormoner, selvom det regelmæssigt forbruges mere end 1.100 mikrogram pr. Dag, ikke er sund, rådgiver Linus Pauling Institute. Nyd dulse - og alle andre havens grøntsager - i moderation.

Høj i vitamin B-6

Vitamin B-6 eller pyridoxin, hjælpemidler i energimetabolisme, udvikling af nervesystemet og produktion af røde blodlegemer, hormoner og neurotransmittere. Voksne mellem 19 og 50 år skal have 1,3 mg vitamin hver dag. Den 0,63 milligram vitamin B-6 i hver servering af dulse ville levere 48 procent af dette daglige krav. En kost rig på vitamin B-6 kan medvirke til at mindske risikoen for depression, hjertesygdom og reumatoid arthritis.

God kilde til jern

Dulse indeholder 2 milligram jern i hver servering, hvilket er 25 procent af en mands anbefalede kosttilskud og 11 procent af en kvindes. Nonheme jern, mineralformen indeholdt i dulse absorberes ikke let af kroppen, selvom du kan øge mængden, du opnår ved at spise tyren med en fødevare højt i vitamin C. Prøv at tilføje dulse til gryder, der indeholder tomater eller omrøring appelsinsegmenter i dulse salater.

Rig på kalium

Mænd og kvinder har brug for 4.700 milligram kalium hver dag. En servering af dulse indeholder 547 milligram af mineralet, hvilket er mere kalium end du ville få fra en mellemstor banan. Dette beløb vil opfylde over 11 procent af en voksen krævede dagpenge. Kalium er nødvendigt for dit hjerte, muskler og nerver at fungere ordentligt. Regelmæssigt forbrug af passende kalium kan hjælpe dig med at undgå nyresten, slagtilfælde, osteoporose og højt blodtryk.

Hold øje med natrium

Hvis du er bekymret for dit natriumindtag, skal du muligvis begrænse dit forbrug af dulse. Spise 1/4 ounce af tanget ville give dig 122 mg natrium eller 5 procent af den daglige grænse på 2300 mg daglig anbefales til voksne. Hvis du har en natriumbegrænset kost, skal du ikke have mere end 1.500 milligram pr. Dag; en servering af dulse leverer 8 procent af det beløb. Overskud af natrium kan øge risikoen for hjertesygdomme, hypertension og slagtilfælde.

Pin
+1
Send
Share
Send