Sygdomme

Hvad er årsagen til højbenetæthed?

Pin
+1
Send
Share
Send

Øget knogletæthed er normalt ikke en normal proces. En lidt højere end gennemsnitlig knogletæthed kan findes hos gymnastikere eller andre atleter, men en meget højere knogletæthed end gennemsnittet er ikke normal. Øget knogletæthed kan være på tværs af hele rygsøjlen eller bare i bestemte områder. Når knogletætheden stiger unormalt, er det normalt forbundet med en form for sygdom eller sygdom.

Aktivitet

Gymnaster har en højere knogletæthed end stillesiddende mennesker. Fotokredit: soloir / iStock / Getty Images

En maj 2007-artikel i "International Journal of Sports Medicine" rapporterede om en undersøgelse, der sammenligner benetætheden hos unge atleter til deres ikke-aktive modstykker, hvilket viser en stigning i knoglemasse i de aktive børn. Yderligere undersøgelser viste også aktiviteter, som kræver større muskelmasse, store mængder påvirkning af kroppen og konstant at bekæmpe tyngdekraften, havde de største virkninger på øget knogletæthed. Gymnaster, kampkunstnere og fodboldspillere havde en højere knoglemasse end svømmere eller cyklister.

Paget's sygdom

Denne sygdom er bemærket, når man ser på røntgen. Fotokredit: Michael Blann / Digital Vision / Getty Images

Paget's sygdom er en sjælden knogleforstyrrelse, hvor cellerne, der hjælper med at bygge og ødelægge knogler, går ind i overdrive, hvilket resulterer i forstørret svækket knogle. Merck-manualen siger, at denne sygdom normalt findes tilfældigt, når man ser på røntgenstråler. De områder, der er mest berørt, er rygsøjlen, bækkenet og de lange ben af ​​arme og ben. Knoglen bliver større og synes tættere, men den er faktisk ikke så stærk som regelmæssig knogle.

Forgiftning

Fluorid kan være giftigt i store doser. Fotokredit: yvdavyd / iStock / Getty Images

Visse former for tungmetalforgiftning over tid vil føre til en stigning i knogletætheden. Toxipedia, en online kilde til videnskabsinformation, nævner, at høje niveauer af fluor over tid vil føre til svær led smerte og vise osteosklerose eller områder med øget tæthed på røntgen.

osteopetrose

Dette er en sjælden form for arvelig knoglesygdom, ifølge American Academy of Family Physicians. Der er tre hovedformer af denne lidelse, idet den mildeste form kun bliver fanget i øvrigt på røntgenbilleder. Alle former for sygdommen forårsager et problem med resorption af knogle, hvilket fører til sklerotiske eller tætte misdannede knogler. De mere alvorlige former for denne sygdom ledsages også af mental retardation og lejlighedsvis manglende trivsel.

melorheostose

Knogler synes at have et smeltet lys voks udseende på røntgen. Fotokredit: s1murg / iStock / Getty Images

Melorheostose er en sjælden og progressiv lidelse præget af en fortykkelse af den kortikale knogle på en sådan måde, at røntgen afslører et smeltet stearinlysudseende. Ikke alene påvirker melorheostose knogle, men det påvirker også blødt væv. Der er ingen kendt årsag til denne lidelse og ingen behandling. Sygdommen er progressiv, der ofte påvirker hænder eller fødder til deformitetspunktet, ifølge Melorheostosis Association.

Pin
+1
Send
Share
Send