Sygdomme

Er trisodiumphosphat dårlig for dig?

Pin
+1
Send
Share
Send

Trisodiumphosphat anvendes almindeligvis som et fødevareadditiv. Det fungerer også som et affedtningsmiddel, en pletfjerner og et almindeligt rengøringsmiddel. Også kendt som navne TSP, E339, trinatriumorthophosphat eller natriumphosphat, er trinatriumphosphat ikke længere brugt i forbruger sæber og vaskemidler på grund af økologiske bekymringer. Selvom det ikke er dårligt for dig i små doser, er den tørpulverede form af trinatriumphosphat irriterende og skal håndteres med omhu. Kontakt din læge, hvis du har bekymringer over tilsætningsstoffer eller kosttilskud i kosten.

Tilsætningsstof til fødevarer

Trisodiumphosphat er et godkendt fødevaretilsætningsstof i USA, EU og andre lande i verden. Den primære funktion af trinatriumphosphat er surhedsregulering. Det er almindeligvis til stede i tørt ekstruderet korn. Sammen med andre fosfater modificerer den kornfarve, hjælper kornets strømning gennem ekstruderen og tilvejebringer fosforfastgørelse. Trisodiumphosphat er også almindeligvis til stede i ost saucer som emulgeringsmiddel.

Øvelse Supplement

Trisodiumphosphat tages undertiden som et kosttilskud med det formål at forbedre præstationen under motion og sport. Ilægning af din krop med trinatriumphosphat kan potentielt reducere mælkesyreopbygningen i dine muskler og øge din effekt og maksimal iltoptagelse. En undersøgelse fra 2007, der blev rapporteret i "Journal of Science and Medicine in Sport", tyder på, at trænede cyklister har udført bedre i en 16,1-kms prøveperiode efter indlæsning med trinatriumphosphat, hvilket tyder på, at det kan give fordele for atletisk præstation.

Bivirkninger

Trisodiumphosphat er ikke anerkendt som giftigt for menneskekroppen. Imidlertid kan den i sin hvide krystallinske form irritere din maveforing og forårsage mavesmerter og maveproblemer. Undgå gastrisk slimhindeirritation ved at tage trinatriumphosphat som en pufret opløsning. U.S. Food and Drug Administration vurderer trinatriumphosphat - sammen med dinatriumphosphat og natriumphosphat - at blive almindeligt anerkendt som sikkert i fødevarer. Natriumphosphat og dinatriumphosphat er godkendt til brug i over-the-counter afføringsmidler.

Sikkerhed

Hvis du spiser store mængder trinatriumphosphat i sin krystalliserede form, vil du sandsynligvis opleve mavesmerter og en brændende fornemmelse i fordøjelseskanalen. Store doser kan forårsage kemisk chok eller sammenbrud i henhold til det internationale program for kemikaliesikkerhed. Som tørt pulver har trisodiumphosphat en ætsende virkning på din hud, øjne og åndedrætssystem. Hvis du arbejder med kemikalier, skal du undgå at ryge eller spise på jobbet, før du vasker dine hænder.

Pin
+1
Send
Share
Send