Sygdomme

Hjem Remedies at afskaffe maven af ​​indbygget gas

Pin
+1
Send
Share
Send

Opbygget gas i maven, også kaldet oppustethed, kan være meget ubehageligt. Nogle mennesker beskriver det som tæthed omkring taljen, som om maven er udvidet. Gas i maven er normalt forårsaget af at sluge for meget luft, så du kan få lidt lindring fra burping eller bøjning. Gas længere nede kan være et resultat af overdreven produktion af gas af bakterier i tarmene eller et problem med fordøjelse af mælk eller andre fødevarer. Over-the-counter medicin, motion og en ændring i dine spisevaner kan hjælpe med at lindre dine symptomer.

Motion, motion og massage

Nogle gange kan enkle foranstaltninger som at gå rundt eller massere din mave være nok til at hjælpe den opbyggede gas til at bevæge sig gennem tarmene og ud af kroppen. Tilføjelse af mild til moderat motion som at gå, cykle eller styrke træning kan få dit fordøjelsessystem til at bevæge sig og hjælpe med at forhindre fremtidige episoder. Tilsvarende kan nogle yoga udgør arbejde med dit fordøjelsessystem for at holde gassen i bevægelse.

Over-the-counter Aids

Nogle mennesker finder, at over-the-counter præparater såsom vismut subsalicylat (Pepto-Bismol), aktivt kul (CharcoCaps) og simethicone (Phazyme, Gas-X) kan lindre gasformige symptomer i mave og tarm. Hvis dine symptomer synes at være relateret til gasproducerende fødevarer, kan overtagelse af enzymer, før de spiser disse fødevarer, hjælpe dig med at fordøje dem mere effektivt. Alfa-galactosidase (Beano) hjælper for eksempel at nedbryde kulhydraterne i bønner og andre grøntsager, mens lactase (Lactaid) hjælper med fordøjelsen af ​​mælkeprodukter. Disse produkter synes at hjælpe nogle mennesker, mens andre rapporterer minimal symptomlindring.

Kostændringer

Bønner og visse grøntsager som kål, blomkål, brusselspirer, rober og bok choy har tendens til at forårsage gas på grund af deres høje indhold af svære at fordøje kulhydrater. Men disse fødevarer er sunde, så undgå dem. En løsning kan være at spise mindre mængder flere gange om ugen i stedet for en større mængde en gang om ugen. Når du koger tørrede bønner, kan metoden du bruger hjælpe med at reducere mængden af ​​produceret gas. En sådan metode beskrevet i "Gastrointestinal Health" involverer kogning af bønnerne i 2 minutter, så de kan sidde i 1 time og derefter tilsætte dem til ferskvand for at færdiggøre madlavningsprocessen. Andre fødevarer, der kan forårsage gas, omfatter rosiner, majs, frugt, hvede, kartofler, løg og andre fiberfibre.

Andre hjem retsmidler

Lidt videnskabeligt bevis understøtter hævder, at naturlægemidler afhjælper gas i maven. Imidlertid bruges kamille te, gurkemeje, anis, karve, fennikel og koriander til at forsøge at reducere gas og andre fordøjelsessymptomer. Andre ting at prøve hjemme er at undgå kulsyreholdige drikkevarer og undgå brugen af ​​et drikestrå, der begge har tendens til at indføre luft i maven. Hvis du slukker luft, når du er nervøs, kan du reducere angst og stress også være nyttigt.

Hvornår skal du søge medicinsk opmærksomhed

Se din læge, hvis dine episoder af gas og oppustethed bliver hyppigere eller mere intense, eller hvis du udvikler smerte, der lokaliserer sig i et bestemt område af din mave. Andre tegn på muligvis alvorlige tilstande er diarré, opkastning, forstoppelse, halsbrand, blod i tarmkanalen eller utilsigtet vægttab.

Pin
+1
Send
Share
Send