Mad og drikke

Er pasta en god kilde til kulhydrater?

Pin
+1
Send
Share
Send

Når du leder efter en let, alsidig carb-kilde, kan pasta oversætte din liste. Det vigtigste makronæringsstof indeholdt i pasta er kulhydrat, som i høj grad er ansvarlig for at give din krop energi. Men nogle typer pasta er bedre end andre for at give dig energi og holde dig sund.

At blive kompleks

Pasta er det, der er kendt som et komplekst kulhydrat. Komplekse kulhydrater er stivelser, mens den anden type kulhydrat - simple carbs - er sukkerarter. Fiber er et andet kulhydrat, der er vigtigt for dit helbred, fordi det hjælper fordøjelsen og kan hjælpe med at reducere kolesterol og stabilisere dit blodsukker. Omkring halvdelen af ​​dit daglige kalorieindtag bør stamme fra carbs, hvoraf ca. en tredjedel kommer fra stivelsesholdige carbs som pasta, skriver Dr. Jeni Worden fra NetDoctor.

Raffineret vs Uraffineret

Når du vælger den bedste type pasta for at give dig kvalitetscarbs og give energi, skal du vælge fuldhvedepasta. Hele hvede carbs indeholder meget mere fiber end raffinerede carbs som hvid pasta. Denne fiber kan være særlig nyttig til at hjælpe dig med at fylde op; Hele korncarbs indeholder også generelt flere næringsstoffer end deres hvide modstykker.

Indlæser

Australian Institute of Sport anbefaler at sportsfolk har en high-carb måltid tre til fire timer før de konkurrerer, og pasta kan være et godt valg. Her kan du faktisk være bedre tjent med at vælge hvid pasta eller i det mindste blande den op. Dit pregame-måltid må ikke være for højt i fiber, da det betyder, at det tager længere tid at fordøje og kunne forårsage ubehag i maven, så overvej at blande hele hvede og hvid pasta og servere den med en fed fed sovs.

Find din præference

Om pasta er en god kulhydratkilde afhænger også af dig som individ. I teorien giver fuldhvedepasta langsomt-frigivende carbs, mens hvid pasta kan være gavnlig før en begivenhed. Men hvis du opdager, at pasta sidder særligt tung i din mave, eller hvis du ikke fordøjer det godt, kan du være bedre med en anden form for stivelsesholdigt kulhydrat, såsom ris eller kartofler.

Pin
+1
Send
Share
Send