Mode

Kost til vækst og højde

Pin
+1
Send
Share
Send

At spise en sund kost er afgørende for vækst og højde. Genetik er en primær faktor i den samlede højde, men ernæring er nøglen til at have sunde knogler og muskler, der gør det muligt for din krop at blomstre og vokse til sin optimale højde. Det betyder, at du har brug for en fornuftig, afbalanceret kost med masser af energi og næringsstoffer. Det glykæmiske indeks, eller GI, kost er et eksempel på en nærende, afbalanceret kost, der indeholder alle de nødvendige komponenter til vækst og højde.

Glykæmisk indeksdiæt

GI diæt er baseret på et system, der klassificerer mad efter hvor hurtigt det frigiver glucose - eller sukker - i din blodbanen, ifølge "Ernæring gennem livscyklusen." GI-diætet, som skitseret i "The Low GI Diet Revolution, "Lægger vægt på at spise lavglykæmisk indeks fødevarer som fuldkorn, grøntsager, nogle frugter, belgfrugter og magert protein. Det begrænser stivelsesholdige kulhydrater og næringsfattige forarbejdede fødevarer. GI-diætet giver følgende næringsstoffer, der er nødvendige for vækst og højde: protein, kulhydrater, mælkekalcium og D-vitamin. Og ifølge "Ernæring gennem livscyklusen" beskytter den også mod hjertesygdomme, kræft og forhøjet blodtryk.

Protein

At få masser af protein er afgørende for vækst. "Williams 'Basic Nutrition and Diet Therapy" bog noter det er det grundlæggende vækst stof i kroppen, der er ansvarlig for at levere de aminosyrer, der er afgørende for væv udvikling og reparation. På grund af dette kræver børn mere protein - 1 g pr. Pund kropsvægt - sammenlignet med 0,4 g pr. Pund hos en voksen.

Kulhydrater

Kulhydrater er din krops hovedkilde til energi og brændstof normal vækst og højdeudvikling ifølge bogen "Ernæring gennem livscyklusen." Fordi carbs forekommer i en række fødevarer, herunder fuldkorn, bælgfrugter, frugt og grøntsager, en sund indtag vil også give dig fiber og en bred vifte af essentielle vitaminer og mineraler.

Mælkekalcium

Et nøglemineral til vækst og højde er calcium, hvilket er afgørende for en sund knogleudvikling, ifølge "Ernæring gennem livscyklusen." GI-diætanbefalingen om at spise mælk, yoghurt og ost understøttes af en Harvard-undersøgelse af 5.000 piger, der viste en direkte forbindelse mellem mælkeindtag og højde, med dem, der indtog mest mælkeproduktion, der voksede den højeste.

Vitamin D

D-vitamin, som hjælper med at lette calciumabsorptionen, er en vigtig bestanddel af knoglevækst, ifølge National Institutes of Health Office for kosttilskud. Mennesker, der er vitamin D-mangelfulde, risikerer rickets - en sygdom, hvor knoglen bliver blød og deformeret - og sygdomme som osteoporose. Din hud gør D-vitamin i sollys, men Office of Dietary Supplements advarer mod for meget solbeskyttelse. Du kan få D-vitamin i din kost gennem berigede fødevarer som mejeri, soja, brød og korn, og det forekommer naturligt i fed fisk, ost, æg og svampe - alle lav-GI-fødevarer.

Pin
+1
Send
Share
Send