Sygdomme

Typer af bunion kirurgi

Pin
+1
Send
Share
Send

Fodproblemer kan forværres - det ser ud til, at hvis fødderne gør ondt, gør alt andet ondt. Fodforhold kan forårsage problemer med at stå, gå, løbe og kan være en kilde til problemer med hverdagen. En undersøgelse foretaget af det amerikanske ortopædiske fod- og ankelforening fandt, at 88 procent af de amerikanske kvinder bærer sko, der er for små, og 55 procent af disse kvinder har bunioner som følge heraf. Flere operationer findes for at hjælpe med at behandle disse problemer.

Keller-proceduren

En Keller bunionectomy involverer typisk kirurgisk fjernelse af bruskoverfladen og en del af basisbenet i storetåen, kaldet den proximale phalanx, som kommer i kontakt med den første store knogle i foden, kaldet den første metatarsal. Samlingen, som disse to knogler danner, kaldes den første metatarsal-phalangeal ledd. En undersøgelse foretaget af Drs. Marc og Edward Rankin fra Washington, D.C., konkluderede, at denne fremgangsmåde er en vellykket behandlingsmulighed for kronisk arthritismerte i tarmbunden, hvis den udføres på den rigtige patient af de rigtige grunde. I tilfælde af alvorlig arthritis eller for patienter, hvis tilstand eller andre faktorer som alder eller mobilitetsstatus forbyder mere kompliceret fodkirurgi, er Keller-proceduren en nem måde at lindre svær arthritismerter på.

Sølvproceduren

Sølvbunionektomi involverer typisk fjernelse af den benede prominens, eller sporer, der eksisterer langs medialen eller den indre del af hovedtåden. Denne ansporing dannes som et resultat af kronisk tryk fra faktorer, herunder ufuldstændige sko. Konstant gnidning og tryk forårsager foden til at producere overskydende knogle, kaldet eksostose, på trykstedet. Sølvproceduren er en simpel, vellykket måde at behandle buniondannelse på hos patienter, der ikke udviser nogen tilknyttet vinkeldeformation af foden.

McBride Procedure

McBride bunionektomi er en forlængelse af den enklere Silver-procedure. Mens McBride-teknikken omfatter og duplikerer Silver-bunionektomi, har den yderligere trin. Disse ekstra trin omfatter overførsel af en lille senet fra basen af ​​storetåen til den første metatarsale knogle i foden. Denne overførsel sigter mod at løse den vinkelformede deformitet af foden, der forårsager udvidelse og bidrager til vinkling af storetåen. Fremgangsmåden forbedrer generel tilpasning af fod og storåre. I 1991 gennemgik forskere Mann og Pfeffinger en stor befolkning, der gennemgik McBride-procedurer. I deres undersøgelse fandt de en tilfredshedsgrad på 92 procent efter proceduren, hvor 10 procent kunne bære enhver form for sko efter operationen. Forskerne konkluderede, at McBride-proceduren er en acceptabel procedure, men det bør overvejes i en begrænset befolkning, der viser milde til moderate foddeformiteter; På grund af disse begrænsninger er dens popularitet og brugsfrekvens blevet overfaldet gennem årene til den mere populære Austin-procedure.

Austin Procedure

Austin-bunionektomi indebærer fjernelse af eksostosen eller knoglet fremhævelse langs den indvendige grænse af big toe joint. Det skaber også et snit i benet, der kaldes en osteotomi, lige under det metatarsale hoved eller knoglens runde fælles hoved. Klippet er i en V-form kaldet en chevron. Denne osteotomi gør det muligt at skyde hovedet på den metatarsale knogle i sideretningen eller mod den lille tå. Kombinationen af ​​fjernelse af knoglesporingen og skæring og glidning af hovedet på den første metatarsale knogle eliminerer sporet og reducerer den vinklede deformitet af knoglen og storetåen, der effektivt indsnævrer foden. At reducere vinklen og indsnævre foden forbedrer justeringen og eliminerer trykpunktet i det område, hvor bunionet dannet i første omgang.

Pin
+1
Send
Share
Send