Mode

Kløende hud på min bryst

Pin
+1
Send
Share
Send

Kløende hud kan forekomme overalt på din krop. Det amerikanske Academy of Dermatologists definerer kløende hud som en kløe eller fornemmelse, der får dig til at ridse. Kløende hud kaldes også kløe og er forårsaget af en række faktorer. Da behandlingerne vil variere afhængigt af hvad der har forårsaget din kløende hud, er det bedst at konsultere en læge for at bestemme årsagen til kløende hud.

Symptomer

Hvis du har kløende følelser på brystet, kan du eller ikke have nogen mærkbare ændringer i huden der. Mayo Clinic indikerer at huden kan føle kløende, men ser normalt ud. Det kan også have røde patches, bump, blærer og pletter, tørre pletter, læderagtig tekstur eller revner.

Årsager

En almindelig årsag til tør hud på brystet er tør hud som følge af mangel på fugt. Klimaanlæg og centralvarmere tørrer ud i luften og er ofte faktorer i tør hud. Vask eller bade for ofte kan også øge tørheden i din hud, rapporterer Mayo Clinic. Nogle kvinder oplever også tørre hud under graviditeten. Lever, nyre og cøliaki er interne sygdomme, som kan vise symptomer som tør kløende hud. Hvis du har en jernmangel, skjoldbruskkirtlen eller kræft, kan du også opleve kløe. Ofte, hvis kløende hud er et resultat af en indre sygdom, vil det påvirke hele din krop. Allergier er også ansvarlige for kløende hud. Du kan være allergisk over for mange ting, herunder dufte, parfume, sæbe, shampoo, madvarer, vaskemidler, farmaceutiske stoffer eller kosmetik.

Medicinske behandlinger

Din læge skal først forstå, hvad der forårsager din kløende hud, før han kan behandle det. Aktuelle lægemidler er tilgængelige for at behandle kløende hud. Orale lægemidler kan også være nødvendige. En anden terapi er brug af ultraviolette stråler til at helbrede din hud. Denne terapi kaldes lysterapi.

Naturlige behandlinger

Der er nogle selvpleje metoder, der kan arbejde med at behandle din kløende hud, rapporterer Mayo Clinic. Anti-kløe cremer kan arbejde for at stoppe kløen og forhindre dig i at ridse. Du kan også forhindre ridser ved at bære handsker mens du sover og holder dine negle kort. Cool komprimerer og lunken bade kan også hjælpe med at lindre dit kløe. Bagepulver eller kolloidal havregryn kan også tilsættes badvand for yderligere at lindre kløe. Prøv at undgå irritation, hvis din kløe er forårsaget eller forværret af allergener. Brug personlige plejeprodukter, der ikke indeholder dufte eller farvestoffer. Ikke-centreret vaskemidler bør bruges til tøjvask. Det er godt at vide, at nogle smykker også kan forværre din kløe og bør undgås, indtil du har fastslået årsagen til din kløende hud.

Advarsler

Kontinuerlig skrabe af din hud kan medføre, at din hud bliver revnet og åben. Det er så sårbart over for bakterielle infektioner. En anden tilstand, der hedder neurodermatitis, resulterer i, at det ridsede område bliver tykkere og mørkere end den omgivende hud. Gentagen ridser kan også gøre din hud til en anden farve end normalt. Hvis din kløende hud er resultatet af en underliggende sygdomstilstand, er det vigtigt at få det behandlet, så der ikke opstår yderligere komplikationer. Søg lægehjælp for at diagnosticere årsagen til din kløende hud.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Tips til bumser, rynker, sart hud, tør hud og hudpleje - LIVE show med Mads fra Danish Skin Care (Februar 2020).