Parenting

Pludselige og drastiske ændringer i søvnvaner hos småbørn

Pin
+1
Send
Share
Send

At kæmpe for at få dit lille barn til at falde i søvn og derefter høre ham skøre midt om natten, er nok til at få hele familien til at føle sig søvnberøvet. Hvis din lillebarn er begyndt at vise nogle pludselige og drastiske ændringer i hans sovende vaner, kan du undre dig over, om du utilsigtet har gjort noget for at forårsage det. I virkeligheden kan en lang række omstændigheder, der spænder fra mild og midlertidig til potentielt farlig, være årsagen til den nye forandring. Heldigvis kan de fleste årsager nemt afhjælpes, eller de vil i sidste ende gå væk alene.

Sundhedsforstyrrelser

Fælles toddler lidelser og ubehag omfatter molar tænder smerter, forkølelser, allergier og øre infektioner. Enhver af disse kan medføre, at dit barn har problemer med at falde og blive i søvn. Hvis dit lille barn rykker ved hans øre, kan han få en infektion. Du kan reducere smerte fra en øreinfektion (som vil føle sig mere smertefuld, når du ligger flad) med en lunken vaskeklud og børns acetaminophen, men sørg for at han ser en børnelæge for at få de passende antibiotika. En tøs næse kan hjulpes med en luftfugtighed og ekstra puder, og feber kan reduceres med børns acetaminophen. Bemærk, at lejlighedsvis snorkning kan skyldes overbelastning, men regelmæssig snorking og vejrtrækningsbesvær under søvn kan betyde en potentielt livstruende tilstand kendt som obstruktiv søvnapnø syndrom.

Sleep Talking og Sleepwalking

Dit lille barn kan faktisk sove, mens hun ser ud til at være vågen. Sov og taler og sover, almindelig i småbørn, hvis forældre har sovet eller sovet, forekommer ofte inden for de første par timer med dyb søvn. Må ikke vågne hende op, da hun får problemer med at falde i søvn, men sørg for, at hun ikke er i ondt, hvis hun går op for at gå. For eksempel, sæt en baby port op, hvis du har trapper, og sørg for intet er omkring for hende at tur over. Også ikke diskutere hendes søvnvaner med hende, da det kan forårsage hendes søvnangst. Ifølge hvad man kan forvente online, vil disse sovevaner sandsynligvis aftage, hvis du opretter en stabil søvnplan for din lille.

Sleeping Environment

Småbørn er følsomme for deres omgivelser. Hvis din pjokk bliver for kold fordi han sparker fra sine tæpper, skal du sørge for at han er klædt i specielt varme pyjamas. Hvis du tror, ​​at støj fra omgivende rum holder ham vågen, skal du skrue lyden ned på fjernsynet og chatte. Endelig sørg for at - især omkring sengetid - han ikke er omgivet af bøger, film og tv-programmer, der potentielt kan forårsage mareridt.

faser

Småbørn er i konstant forandring. De er nyligt gået og snakker, så de kan være mere interesserede i at køre og chatte hundrede miles i minuttet end at slå sig ned. De er også toilet træning eller nyligt toilet uddannet, så de kan vågne op, hvis de skal bruge toilettet, eller hvis de har vådt sengen. De går også igennem faser som separationsangst, hvilket kan få dem til at holde fast ved mor og far snarere end at sove alene i et mørkt rum.

Hjælp din lillebarn søvn

Den mest effektive måde at få dit lille barn til at falde og sovne med lethed er at oprette en stabil vågne og sove rutine. Dette omfatter også at sørge for, at der opstår nap på ordnede tider (de bliver nødt til at blive tweaked hver gang i et stykke tid) og sørge for at dit lille barn er beroliget før sengetid. For eksempel kan en sovetid-rutine omfatte stille spil med hende, før hun sover, giver hende et varmt bad, læser hende en novelle, giver hende lidt varm mælk og tænder en stille bog på tape eller musik til hende at lytte til i sengen. Fortræk hende hurtigt, hvis hun vågner sig forstyrret om natten, men ikke længe for lang tid, eller hun vil komme til at forvente regelmæssige udvidede interaktioner.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Sleepers (Februar 2020).