Sygdomme

Naturlige måder at øge serotonin

Pin
+1
Send
Share
Send

Hjernen laver flere kemikalier, der relæer signaler mellem forskellige nerveceller. Et af disse kemikalier er serotonin, som er afledt af en aminosyre kaldet tryptophan. Serotonin påvirker dit humør, appetit, søvn og fordøjelse. Lavt serotoninniveau kan bidrage til depression, obsessiv-kompulsiv lidelse, angst og dårlig vredehåndtering. Mens hjernens serotoniniveauer kan ændres ved receptpligtig medicin, er der flere måder, du kan øge serotonin i din hjerne uden medicin. Disse omfatter motion, udsættelse for sollys og spise bestemte fødevarer.

Fysisk

Motion er en måde at øge din krops produktion af serotonin på. Udøvelse øger ikke kun mængden af ​​serotonin, der frigives i din hjerne, men det øger også mængden af ​​tryptophan i din hjerne, den aminosyre, der er forløberen for serotonin. Da mere tryptophan bliver tilgængelig for din hjerne, vil der blive produceret mere serotonin. Øvelse øger også frigivelsen af ​​andre kemikalier i din hjerne som dopamin, som yderligere bidrager til at forbedre dit humør.

Skarpt lys

Dine udsigter er generelt mere positive på en lys, solrig dag end på en regnvejr, overskyet dag. En forklaring kan være, at udsættelse for stærkt lys øger serotonin i din hjerne. Faktisk er lyst lys, hvad enten det er naturligt eller kunstigt, en effektiv behandling for personer med sæsonbetinget affektiv lidelse, en form for depression, der opstår i vintermånederne, da dagene bliver kortere og udsættes for sollysfald. Hos sunde individer har sollyset positive effekter på hjernens serotoninniveau og humør.

High-Tryptophan Foods

Mens du ville forvente, at spise fødevarer, der indeholder høje niveauer af serotonin, ville øge niveauet af serotonin i din hjerne, er serotonin ikke i stand til at rejse fra blodbanen til hjernen. Tryptofan kan dog komme ind i hjernen. Således spiser fødevarer højt i tryptofan - såsom kød, bananer, nødder, frø, tofu, æg, mørk chokolade og linser - indirekte øger mængden af ​​serotonin i hjernen. En højt kulhydrat kost kan forbedre transporten af ​​tryptophan i hjernen, selv om denne effekt kun kan være kortvarig.

Massage Therapy

Massage terapi kan være en anden måde at øge din serotonin niveauer. Ifølge en artikel, der blev offentliggjort i oktober 2005-udgaven af ​​"International Journal of Neuroscience", forbedrede regelmæssig massage hos kvinder med prænatal depression deres humør og øgede mængden af ​​serotonin og dopamin i deres urin. Mens de faktiske niveauer af disse stoffer i hjernen ikke blev målt, tyder disse resultater på, at de blev forøget. Regelmæssig massage terapi kan også reducere niveauerne af cortisol - et stresshormon.

Naturlige kosttilskud

Flere naturlige midler kan øge serotoninniveauet og forbedre humøret. Disse omfatter St. John's wort, som er afledt af en naturlig urt og L-tryptophan. Begge er tilgængelige uden recept. Før du tager disse tilskud, skal du dog tale med din læge, især hvis du tager andre kosttilskud eller medicin. St John's wort, især, kan forårsage problemer, når det bruges sammen med flere lægemidler, herunder præventionsmidler, antikoagulantia og hjerte medicin. Endvidere kan overdreven indtagelse af ethvert supplement, som øger serotoninniveauerne, resultere i serotoninsyndrom, hvilket er en tilstand, der er kendetegnet ved symptomer som forvirring, diarré, agitation og hallucinationer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: [ Nghe thử 3 giây thôi ] và ngủ sâu ngay lập tức với nhạc sóng não delta tuyệt vời (Marts 2020).