Parenting

Hvor lang tid sover en 6 uger gammel baby for?

Pin
+1
Send
Share
Send

I din babys første par uger var det at sove, du kun kunne dagdrømme om. Nu hvor din baby har nået sin sjette uge, kan hun sove og vågne mønstre begynde at vige ligner den du havde før hun blev født. Disse mønstre bliver mere fast etableret, da din baby lærer begrebet dag mod nat, og hun får mere dyb søvn.

Sovefaser

Din baby sover i samme cyklus som voksne. Han går gennem en døsig periode og oplever hurtig-øjenbevægelses søvn og går så gennem lys, dyb og meget dyb søvn, ifølge Kids Health, sponsoreret af Nemours Foundation. Men din 6-årige bruger mindre tid i hver cyklus og mere tid i REM-fasen af ​​søvn, sandsynligvis fordi REM sover i hjernens udvikling, ifølge Baby Center-hjemmesiden.

Søvnmønstre

Din baby bør tilbringe 12-16 timer om dagen, når hun er en måned gammel, men hun vil ikke sove mere end to til fire timer på et hvilket som helst tidspunkt i hendes første uger, ifølge Baby Center. Fordi REM-søvn ikke er så dyb som ikke-REM, vil din baby sandsynligvis vække for små forstyrrelser. På et tidspunkt i hendes sjette til ottende uge skulle hun begynde at have kortere REM-søvnperioder og længere dybvandsperioder. Hun skulle også kunne sove i kortere perioder i løbet af dagen og længere perioder om natten. Hun vil nok fortsætte med at fodre mindst en gang om natten.

Sove gennem natten

Sove gennem natten er typisk en milepæl, der opstår, når en baby er 3 til 6 måneder gammel. Nogle babyer kan sove så længe, ​​når de er så unge som 6 uger, ifølge Baby Center. Men få ikke dine forhåbninger op for høje. Gennem natten betyder det normalt fem til seks timer.

Sovetips

Hjælp din baby skille mellem nat og dag ved at interagere med ham og udsætte ham for dagslys og dagtimerne lyder, foreslår Baby Center. Når sengetid nærmer sig, følg en konsekvent sengetid rutine. For eksempel dæmp lysene 30 minutter før sengetid, giv ham et varmt bad og syng en afslappende vugge. Når han krøller og bruser i søvn, lad han forsøge at slå sig ned igen i et par minutter, medmindre du tror, ​​at han måske er syg eller ubehagelig, foreslår Kids Health. Hvis du ikke lader ham lære at selvkalde, vil han fortsat have problemer med at falde i søvn uden at blive rocket og kæmmet.

Hvornår skal du ringe til børnelæge

Tal med din børnelæge, hvis din baby virker irritabel og er svært at lindre, foreslår børns sundhed. Spørg også din børnelæge til input, hvis du har problemer med at vække eller fodre din baby, efter at hun har sovet, eller hvis du er bekymret for hvor ofte eller længere hun sover.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Marts 2020).