Mad og drikke

Hvad er gode kilder til protein og kulhydrater?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du er seriøs om dit helbred, ved du, at det begynder med en sund kost. For de fleste amerikanere betyder det en afbalanceret kost af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner. Designe en hjertesund kost er virkelig ikke så svært. Der er hundredvis af proteiner og kulhydrater af god kvalitet, der kan minimere risikoen for hjertesygdomme uden at gøre dig sulten eller føle, at du har frataget dig din yndlingsfarve. Det hele begynder med en plan.

Proteiner

Proteiner er opdelt i komplette og ufuldstændige proteiner. Komplette proteiner indeholder en høj procentdel af de ni essentielle aminosyrer, der kræves af kroppen, for at genopbygge muskler, hud, hormoner og organer. Næsten alle animalske produkter, herunder kød, fjerkræ og fisk, er gode kilder til komplette proteiner og indeholder mellem 15 og 40 procent af de krævede aminosyrer. Ufuldstændige proteiner indeholder færre aminosyrer. Plantekilder som bønner, linser, ærter og grønne grøntsager er gode kilder til protein og indeholder mellem 3 og 10 procent af de krævede aminosyrer. Fordi der ikke er noget som den perfekte mad, er at spise en velafbalanceret diæt den bedste måde at sikre, at du får proteinet, som din krop har brug for.

Kulhydrater

Kulhydrater er fødevarer, der er opdelt i glukose og er en af ​​kroppens bedste kilder til brændstof. De fås i en bred vifte af fødevarer som brød, mælk, kartofler, spaghetti og majs. Kulhydrater er kategoriseret i enkle og komplekse kulhydrater. Enkelte kulhydrater er lavet af simple sukkerarter: Frugtsukker (fructose), druesaft (glucose) og bordsukker (saccharose). Komplekse kulhydrater består af tre eller flere typer simple kulhydrater. Gode ​​kilder til komplekse kulhydrater omfatter fuldkornsprodukter, brun ris, pasta og bønner. En afbalanceret kost omfatter fødevarer fra enkle og komplekse kulhydrater. Hvis du er diabetiker eller bekymret for dit blodsukkerniveau, vil det være med til at holde blodsukker fra at spike eller stige over optimale niveauer ved at spise betydelige mængder af komplekse kulhydrater.

USDA Food Pyramid

For mange kan valg af de bedste proteiner og kulhydrater være forvirrende. Et godt sted at starte er ved at klikke på linket til USDA Food Pyramid i Referencer. USDA Food Pyramid blev omdesignet i 1992 for at gøre det nemmere for forbrugerne at forstå, hvilke typer fødevarer de bør medtage i deres kost. Food Pyramid består af seks hovedområder: korn, grøntsager, frugt, mælk, kød og bønner og olier. Ved at klikke på kategorierne korn og kød og bønner får du gode ideer til menupunkter. Gode ​​kilder til kulhydrater omfatter fuldkornsprodukter som havregryn, fuld majssmelt og brun ris. Gode ​​proteinkilder er magre udskæringer af oksekød, kylling, kalkun og forskellige typer bønner som linser og limabønner.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Proteiner (April 2020).