Mad og drikke

Kan jeg fortælle, hvad den glykæmiske indeks er ved at læse en fødevareetiket?

Pin
+1
Send
Share
Send

Efter en lavglykæmisk indeksdie kan diætere med diabetes bedre kontrollere deres blodsukkerniveau ifølge en artikel offentliggjort i "The Review of Diabetic Studies" i 2006. Dette kan være lidt svært, fordi fødevaremærker i USA angiv ikke en fødevares glykæmiske indeks score. Du kan dog få en ide om, hvilke fødevarer der kan have lavere glycemic indeks score ved at se på oplysningerne på etiketten.

Carbohydratindhold

Det glycemiske indeks score angiver, hvor hurtigt og hvor meget kulhydraterne i en fødevare sandsynligvis vil øge dit blodsukker. Fødevarer, der har et højere kulhydratindhold pr. Portion, vil have mere effekt på blodsukker end dem med kun en lille mængde kulhydrater. Kilden til kulhydraterne i fødevaren er særlig vigtig, fordi fødevarer, der indeholder mere forarbejdede versioner af kulhydrater, har en større virkning på blodsukker end dem fra hele fødevarer. Det betyder, at fødevarer fremstillet med mel eller sukker ofte har et højere glykemisk indeks end fødevarer fremstillet med intakte hele korn.

Fiberindhold

Fødevarer, der er højere i fiber, især opløselig fiber, har tendens til at have lavere glykemiske indeksresultater end dem, der har ringe eller ingen fibre. Fiber bremser fordøjelsen af ​​mad og dermed frigivelsen af ​​sukker i blodbanen, hvilket resulterer i en langsommere og mindre stigning i blodsukker og et lavere glykæmisk indeks.

Protein og fedtindhold

Protein og fedt har ikke stor indflydelse på dit blodsukkerniveau, hvilket betyder, at fødevarer, der indeholder et højere forhold mellem protein og fedt, og kulhydrater, har tendens til at have lavere glykæmiske indeksresultater. På samme måde kan spiser en high-GI mad sammen med en kilde til protein og fedt, reducere det samlede GI af dit måltid.

Andre overvejelser

Nogle fødevarer, der er lavt på det glykæmiske indeks, er ikke særlig sunde, som fedtstoffer. Ifølge en artikel offentliggjort i "The British Journal of Nutrition" i januar 2014 vil notering af glykæmiske indeksresultater på fødevareetiketter kun være gavnligt, hvis folk forstår at spise større mængder af lav-GI-mad vil øge blodsukkeret, og at fremstillingsmetoden og hvad du spiser med kulhydratholdige fødevarer påvirker deres GI score. For eksempel har længere madlavning tendens til at producere højere GI-score. En anden artikel, der blev offentliggjort i "Ernæringsoversigt" i april 2011, tyder på, at det kan være en god ide at kræve, at fødevarer opfylder visse næringsstandarder, før de får lov til at have en GI-etiket. Ellers kan producenter af usunde fødevarer ændre deres sammensætning for at sænke deres GI og derefter hævde dem så sunde, fordi de har et lavt GI.

Pin
+1
Send
Share
Send