Levevis

Effektiv kommunikation til løsning af konflikter

Pin
+1
Send
Share
Send

Konflikt kan antænde sig fra det mindste ord eller handling og kan gnage ødelæggende reaktioner og adfærd. Uopløst eller dårligt navigeret konflikt kan skade og endda ødelægge relationer. Men onflict behøver ikke at være ødelæggende. Håndteres effektivt, kan konflikt faktisk bidrage til stærkere og dybere relationer og kan bidrage til at løse igangværende problemer og bekymringer. Effektive kommunikationsevner tjener en nøglerolle i en vellykket løsning af konflikter, både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Navigere et argument

En af de primære kommunikationsevner til at løse konflikten er at lære at navigere et argument effektivt. Dette indebærer at holde fokus på et enkelt problem og undgå personlige angreb. Stewart Levine understreger, at når det kommer til en løsning, er det at "løse dine virkelige bekymringer" og "komme i kernen i konflikten." Aktive lyttefærdigheder, som for eksempel at tale mindre og stille spørgsmål for klarhed , også spille en rolle for effektivt at løse konflikter. Øvelse af stærk verbal og ikke-verbal kommunikation bidrager yderligere til en vellykket løsning af konflikter, enten mellem enkeltpersoner eller i en gruppe.

Effektiv kommunikationsfærdigheder

En effektiv kommunikationsevner til at løse konflikter er at adressere kun et problem ad gangen og undgå at indføre andre emner, selvom de er relaterede. Angiv klart hvad du er bekymret for, selv om det tager lidt tid at isolere det primære problem ved hånden. Undgå at angribe den anden person eller gøre beskyldninger, hvilket kun vil føre til mistillid og forsvarsevne. For at lytte effektivt skal du sørge for, at du forstår, hvad den anden person forsøger at sige, og omstiller personens tanker og følelser efter behov. Stær mundtlig og ikke-verbal kommunikation indebærer at gøre passende øjenkontakt, ikke at bruge truende fysiske handlinger, og verbalt udtrykke hvordan situationen får dig til at føle, i stedet for at angribe eller beskylde den anden person.

Udfordringer

En af de primære udfordringer ved effektiv kommunikation er at forhindre konfliktstigning. I "Strategisk kommunikation i erhvervslivet og erhvervene" forklarer Dan O'Hair, Gustav W. Friedrich og Lynda Dee Dixon, at konfliktestabilisering "er særlig besværlig, fordi den en gang kan begynde at virke selv." Konflikteskalering kan resultere i brudt kommunikation, falske antagelser og negative forpligtelser, som alle yderligere kan komplicere den oprindelige konflikt. I disse situationer siger O'Hair, Friedrich og Dixon, at hjælpen fra "en tredjepart eller en mægler" kan være nødvendig for at hjælpe de involverede "flytte tilbage til stillinger af normalitet og objektivitet."

Fordele

Der er mange fordele, der kommer fra at lære at løse konflikter gennem effektiv kommunikation. En bemærkelsesværdig fordel ved at bruge effektiv kommunikation til at løse konflikten er en reduktion i angst, uanset om det er inden for en familie eller på arbejdspladsen. Som Levine påpeger, "konflikt har en følelsesmæssig pris, der forbliver efter kampen er forbi", og uløste konflikter i sidste ende hæmmer "tilfredsstillende, funktionelle relationer." En succesfuld løsning af konflikt giver også større tillid og intimitet i relationer. At lære effektive kommunikationsevner kan hjælpe dig med at undgå den igangværende stress og ubehag, der ofte skyldes uløst konflikt.

anbefalinger

At lære effektive kommunikationsevner er kun en del af en vellykket løsning af konflikten. For at navigere konflikt, prioritere og styrke dit forhold til et familiemedlem, en ven eller en kollega. Så længe du først fokuserer på forholdet, vil du bedre kunne gå gennem konflikten på konstruktive måder. Overvej også, hvordan du bedst tager fat på konflikten ved hånden og søger at forstå situationen ud fra den anden persons perspektiv. En succesfuld løsning af konflikt involverer empati, fleksibilitet og modenhed, så meget som det gør effektiv kommunikation.

Pin
+1
Send
Share
Send