Mad og drikke

Gør ost gas og kramper?

Pin
+1
Send
Share
Send

Mennesker har forbrugt ost i årtusinder - mindst lige så langt tilbage som 4.000 år siden, ifølge International Dairy Foods Association. Desværre har mange mennesker svært ved at fordøje osten, primært på grund af dets mælkeindhold. At bestemme, hvad der forårsager din smertefulde kramper og gas, kan hjælpe med at bestemme, om du skal spise en anden type ost eller forlade det, helt og holdent.

Kramper forårsaget af gas

Gas i fordøjelsessystemet kan skyldes flere faktorer, men den mest almindelige årsag er at sluge luftgas forårsaget af bakterier i tyktarmen, da bakterierne nedbryder mad under fordøjelsen, ifølge National Clearinghouse Information Center. Den ekspanderende gas kan forårsage smertefulde kramperfornemmelser på grund af det pres, den udøver på tarmene. Andre almindelige symptomer på gas omfatter oppustethed, burping, passerer gas og smerte. Du må dog ikke opleve alle disse symptomer.

Laktoseintolerance

Mejeriprodukter, som er afledt af mælk, indeholder et sukker, der er kendt som lactose. De fleste mennesker har et enzym kaldet lactase, som celler i tyndtarmen producerer, og lactase hjælper med at nedbryde lactosen. For nogle mennesker falder niveauerne af lactase i deres krop imidlertid betydeligt, når de bliver ældre. I så fald har de en vanskelig tid at nedbryde lactose, og de oplever en række symptomer, herunder gas og kramper. Andre symptomer på lactoseintolerans omfatter opblødning, kvalme, mavesmerter og diarré. Fordi næsten alle oste indeholder mælk, er lactoseintolerance en almindelig årsag til gas og kramper, når man spiser ost.

Mælkallergi

En anden mulig årsag til kramper kan skyldes en mælkeallergi. Selv om fødevarallergier er sjældne og kun påvirker 1 procent af befolkningen, er der ifølge mælk i Cleveland Clinic en almindelig skyldige i allergiske reaktioner. De fleste fødevareallergier er forårsaget af proteiner, såsom kasein og valle, som er proteinerne i mælk. Symptomer på mælkeallergi ligner laktoseintolerans og omfatter gas, krampe, oppustethed, smerte og kvalme. Ud over disse symptomer kan en allergisk reaktion også forårsage elveblødninger, kløende hud, brystsmerter og åndenød. Du kan også opleve hævelse eller lukning af halsen. Du bør straks rapportere enhver form for allergisk reaktion, selvom det er mildt, til din læge.

Mulige løsninger

Lidelse af laktoseintolerans eller allergi mod mælk vil typisk give symptomer, når du spiser enhver form for mejeriprodukter. Hvis det er tilfældet, kan skifte til en ost uden laktose eller en ost, der bruger en mejeriprodukter, såsom en sojabaseret ost, hjælpe med at lette symptomerne på gas og kramper. At tage et supplement med lactase kan også hjælpe. Hvis du kun oplever kramper og gas, mens du spiser ost, og du ikke oplever dette med andre mejeriprodukter, kan du have en reaktion på en anden ingrediens, der bruges i ostefremstillingsprocessen, såsom løb. Rennet er et animalsk biprodukt, der anvendes som bindemiddel i de fleste oste. Hvis du ikke er i stand til at lindre symptomerne på gas og kramper ved hjælp af alternativer til ost eller oplev allergi symptomer, undgå ost og mejeriprodukter, indtil du kan se en læge for at bestemme årsagen.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Live und mit deutscher Übersetzung: Putin stellt sich den Fragen der Weltpresse (April 2020).