Parenting

Bevægelsesaktiviteter for autisme

Pin
+1
Send
Share
Send

At opdrage et barn på det autistiske spektrum kræver, at forældrene udvikler stor opmærksomhed omkring, hvilke typer aktiviteter der vil være mest gavnlige for deres barns udvikling. Inddragelse af organiseret bevægelse i dit barns daglige rutine er en positiv måde at understøtte hans særlige læringsstil og inspirere til holistisk sundhed. Specialpædagog og direktør for adfærdsbegrænsningen af ​​Autism Movement Therapy-programmet i Los Angeles, Joanne Lana, demonstrerer, at bevægelsestræning kan stimulere kognitiv remapping i hjernen hos børn med autisme, der støtter alle udviklingsområder.

Sensorisk stimulering

Børn med autismespektrumforstyrrelse, hvad enten de er Asperger eller klassisk autisme, foretrækker ofte aktiviteter, der giver en generøs mængde sensorisk tilbagemelding og mærkbare årsags- og effektresultater, ifølge Kathy Ralabate Doody, ph.d., assistent professor i exceptionel uddannelse ved SUNY Buffalo State. Opmuntre dit barn til at danse til musik med rekvisitter som silkefarvede tørklæder eller twirlingbånd for øget sensorisk appel. At kaste bønnesække i containere fra en afstand fremmer taktil efterforskning og hjælper med koordination.

Tilbyder aktiviteter, der giver andre taktile oplevelser som skåle og kopper fyldt med bønner til åbent spil. Opsæt hælde aktiviteter ved hjælp af forskellige stoffer fra køkkenet som vand, mel, ris og olie. Røre, lugte og observere, hvordan de forskellige materialer bevæger sig og blander, vil inspirere dit barn til at udvikle sine fine motoriske færdigheder gennem fokuseret bevægelse. Husk, at børn med ASD også kan være alt for følsomme over for nogle teksturer, lyde, smag og lugt, så de materialer, som et barn nyder at røre ved, kan være meget forstyrrende for en anden. Find hvad der bedst virker for dit barn.

Hold det simpelt

Ella Rain, forfatter af to bøger om autisme, tilbyder forslag til enkle bevægelsesbaserede aktiviteter, der er særligt gavnlige for børn med ASD. Opmuntre dit barn til at marchere rundt i huset for brutto motor udvikling og helkrop koordinering. Opsæt en trampolin til hoppe, da den hoppende bevægelse giver et forstærket niveau af sensorisk indgang og kan være en beroligende aktivitet, alt efter barnet. Motiver dit barn til at udøve forskellige balanceringsaktiviteter som at gå på en båndlinje eller balancebjælke på gulvet eller steppe fra sten til sten udenfor. Opsæt en engagerende forhindringsbane i dit hjem ved hjælp af stole, puder, tov og kasser. Obstacle kurser kan hjælpe med brutto motor udvikling samt følge en række bevægelser.

Voksen-guidede spil

Dr. Avril Brereton tilbyder ideer til flere vokseninitierede bevægelsesspil, der giver sensorisk input og tilskynder til udviklingen af ​​bruttotil motor for børn med autisme. Vaskevaskeri-spillet indebærer at finde et stort, tyndt tæppe og fortælle dit barn, at du kommer til at tro, at han er beskidt og har brug for vask i din lade vaskemaskine.

Sæt dit barn op i tæppet - dækker ikke ansigtet - og tilføj flere bløde kugler eller bønnesække som det foregående vaskemiddel. Sten ham i tæppet frem og tilbage og vink det rundt og fortæl dit barn, at du vasker ham. Så sig at du skal skylle ham af og spinde rundt i cirkler. Mange børn med ASD kan lide at se ting spin og også gerne spinde, men ikke alle gør. Spin kun dit barn, hvis han nyder det. Spil butikken 'til dig drop'game ved at give dit barn en mundtlig liste over genstande, som han skal købe fra hele huset. Medtag tunge genstande på din liste, der vil give en udfordring til at løfte og transportere. Lad ham sætte objekterne i en vasketøjskurv, som han kan skubbe rundt om i huset. Dette hjælper ham med at opbygge styrke og grovmotorisk koordinering.

Organiseret sport

Deltagelse i en organiseret sport er en anden måde for dit barn med ASD at få udsættelse for gunstige bevægelsesaktiviteter. Dr. Anthony Alessi anbefaler, at børn med autisme deltager i enkeltpersoners og individualiserede sportsaktiviteter som en måde at øge tilliden og øge kropsbevidstheden uden at skulle stole på kommunikation med holdkammerater. Disse former for sport omfatter bl.a. svømning, sporvogn, ridning og kampsport. Nogle børn med ADS nyder den sanselige indgang i klatring, og nogle af de indendørs rockklatringscentre har specialiserede programmer til børn med autisme og andre handicap. At gå på hyppige vandreture og vandreture er også en simpel aktivitet, som dit barn kan nyde. Gymnastik kan være et andet positivt udløb for dit barn, da det fokuserer på deltagere som enkeltpersoner frem for et hold. Se på forskellige aktiviteter og tal med dit barn og hans børnelæge om dine ideer, før du prøver nogle af dem.

Pin
+1
Send
Share
Send