Mad og drikke

Er kaffen sænk metabolisme?

Pin
+1
Send
Share
Send

Kaffe kan faktisk være godt for dit helbred, hvilket potentielt sænker risikoen for demens, slagtilfælde og visse former for kræft, samt forbedring af din hukommelse og koncentration. Det kan også påvirke dit stofskifte, men det er mere sandsynligt at øge det, end at reducere det, især hvis du drikker koffeinholdig kaffe. Kaffen kan dog få nogle ulemper, hvis du drikker for meget eller er følsom over for koffein, så overdriv det ikke.

Kaffe og metabolisme

Gunstige stoffer kaldet polyphenoler i kaffe kan være nyttige til at øge dit stofskifte, især fedtstofskifte. Da undersøgelser deltog deltagerne en drink rig på disse polyphenoler hver dag i en uge, oplevede de større stigninger i fedtforbrænding end når de drak en kontroldrik i en uge, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Health Science i 2010. Kaffedrikker kan hjælpe dig med at reducere både dit kropsfedt og din vægt over tid, selvom den samlede effekt ikke sandsynligvis vil være meget stor.

Koffein og metabolisme

Du bør ikke være overrasket over, at koffein kan øge dit stofskifte derfor er det ofte medtaget i vægttabtilskud. Koffein øger antallet af kalorier, du brænder hver dag, og hjælper dig også nogle gange med at spise mindre, ifølge en artikel, der blev offentliggjort i American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative and Comparative Physiology i 2007. Denne stigning i energiforbrug er omkring 13 procent, og koffein kan også medvirke til at øge lipidmetabolismen, så din krop bryder ned mere fedt, bemærkede et studie offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition i 2004. Motion er stadig en mere effektiv måde at øge mængden af ​​fedt din krop bryder sammen og bliver kvitt af, dog. Over tid kan din krop blive vant til koffein, og du kan ikke længere opleve så mange fordele ved at indtage kaffe eller andre koffeinholdige drikkevarer, noterer AJP-artiklen.

Klorogen syre og metabolisme

Kaffe indeholder et stof kaldet chlorogen syre eller CGA, der kan have nogle sundhedsmæssige fordele. For eksempel kan det forbedre din fedt og glukose eller sukker, stofskifte, ifølge en gennemgangshistorie offentliggjort i Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine i 2013. CGA kan hjælpe med at reducere risikoen for fedme, hjertesygdomme, kræft og diabetes. En undersøgelse, der blev medtaget i anmeldelsen, viste, at CGA hjalp med at øge fedtstofskiftet og hæmme fedtoptagelsen i kroppen, hvilket potentielt begrænser vægtforøgelsen.

Potentielle kaffe overvejelser

At få for meget koffein er ikke godt for mennesker, der lider af osteoporose, højt blodtryk, halsbrand, angst, søvnløshed eller diabetes. Koffein kan også forstyrre nogle medicin. For store mængder kan forårsage bivirkninger, herunder: opkastning, kvalme, depression, angst, tremor, øget vandladning og øget hjertefrekvens. Det er bedst at begrænse dit daglige forbrug til højst 300 milligram, eller omkring tre kopper kaffe for at begrænse disse risici.

Du må dog ikke holde op med at drikke koffeinfri kaffe pludselig, da det kan forårsage abstinenssymptomer, såsom hovedpine, døsighed, irritabilitet, opkastning og kvalme. Det er bedre at reducere dit kaffeforbrug gradvist.

Pin
+1
Send
Share
Send