Mad og drikke

Er rødvin eddike god til blodsukker?

Pin
+1
Send
Share
Send

Karakteriseret af en tærtsmag, eddike er en væsentlig ingrediens i mange populære kulinariske kreationer. Gennem historien har den haft en række andre nyttige anvendelser, herunder anvendelse som rengøringsmiddel og som et middel til forskellige fysiske lidelser, såsom behandling af sår. For nylig er det blevet foreslået, at eddike, især rødvineddike, kan være nyttigt til styring af blodsukker.

Eddike

Eddike kan laves af næsten enhver mad, der indeholder naturlige sukkerarter, og er produktet af en kemisk proces, der omdanner ethanol til eddikesyre. Rødvineddike er lavet af rødvin. Food and Drug Administration definerer eddike som et produkt, der indeholder mindst 4 gram eddikesyre pr. 100 ml. Eddikesyre er ikke kun ansvarlig for smag af eddike, men det menes også at være ansvarlig for nogle af de foreslåede sundhedsmæssige fordele.

Blodsukker

Blodsukker refererer til mængden af ​​glucose, der cirkulerer i blodbanen. Fordi for meget eller for lidt sukker kan have alvorlige konsekvenser for kroppen, er blodsukkeret strengt reguleret af et hormon, der produceres i bugspytkirtlen kaldet insulin. Personer med type 2-diabetes har udviklet en resistens overfor insulin, og som følge heraf oplever ofte vedvarende højt blodsukker.

Link mellem eddike og blodsukker

Ifølge forskning udført af Carol Johnston, Ph.D., R.D., har eddike en positiv effekt på blodsukker i både sunde og diabetiske individer. Men der kræves mere forskning for fuldt ud at forstå den nøjagtige mekanisme, der er involveret, og de doser, der kræves for at opnå langvarige terapeutiske virkninger. I 2010 offentliggjorde Johnston en undersøgelse i "Annals of Nutrition and Metabolism", hvilket tyder på, at 2 teskefulde eddike var tilstrækkelige til at fremkalde et svar, og at resultaterne var mest udtalte, da eddike blev taget sammen med måltidet i modsætning til fem timer før.

Rødvin eddike kontra andre vinegars

Da eddikesyre antages at være ansvarlig for eddikes virkning på glukose, bør typen af ​​eddike ikke ligegyldigt. Imidlertid undersøges også rødvin for sin rolle i forbedringen af ​​insulinfølsomheden. Forudsætningen er, at fordelene set med rødvin vil oversætte til rødvineddike, hvilket gør den endnu mere potent. Desværre er koncentrationen og tilgængeligheden af ​​den aktive bestanddel sandsynligvis nøglen. Det er ikke klart, om terapeutiske mængder af disse phytonutrienter er tilgængelige i rødvineddike i de mængder, der normalt indtages. Desuden er det muligt, at fordelene krediteret rødvin i virkeligheden hovedsageligt skyldes alkoholen, hvilket er kendt for at forbedre insulinfølsomheden.

Pin
+1
Send
Share
Send