Mode

Sådan fjerner du dybt indgroede hairs

Pin
+1
Send
Share
Send

Dybt indgroede hår er i bedste fald ubehagelige at se på og i værste fald meget smertefulde. Disse dybe indgroede hår er vokset gennem hårfollikelens væg, også nogle gange omtalt som indlejrede hår.

Når du behandler et indlejret hår, skal du prøve at kontrollere betændelsen i området, mens håret vokser ud, indtil det bryder gennem huden. I løbet af denne tid må du ikke vælge ved indgroet hår - det kan føre til infektion og ardannelse.

Tegning af håret

Hold området rent ved at vaske området omkring det indgroede hår med en anti-acne eller antibakteriel sæbe hver morgen. Brug en hård vask og bevæg i cirkulære bevægelser for at forsøge at ret håret ud af huden.

Placer en varm komprimering på det indgroede hår tre gange om dagen, anbefaler hjemmesiden Epigee. Lad det stå i 15 minutter hver gang. Hvis kompressen afkøles i løbet af 15 minutter, dyppes den i varmt vand og genanvendes til den resterende tid.

Brug derefter 1 procent hydrocortisonkrem til området. Du kan gøre dette to til tre gange dagligt, i overensstemmelse med pakkens anvisninger. Hydrocortison-creme hjælper med at reducere inflammation, hvilket gør det muligt at fjerne hårets indgroede ende.

Fjernelse af håret

I en ideel verden ville du se en hudlæge at fjerne håret. Hvis det ikke er muligt, skal du kontrollere det indgroede hårstød hver dag for at se, om du kan se håret over overfladen af ​​huden. Når håret er mærkbart over huden, skal du bruge et alkohol-steriliseret par pincet til at løfte håret op ved at glide den spidsende ende af pincetten under hårsløjfen og trække forsigtigt op.

Hvis håret er så dybt, at det har skabt en cyste, se en hudlæge. Hvis det er et alvorligt tilfælde, kan lægen kirurgisk fjerne cysten.

Forebyggelse af infektion

Behandl det indgroede hårområde for infektion, efter at du har fjernet det indgroede hårspids. Bacitracin og triple antibiotikum salve er tilgængelige over-the-counter topiske antibiotika.

Du kan også kontakte din læge for et stærkere antibiotikum, hvis det er nødvendigt. Hvis du foretrækker en mere naturlig metode, skal du anvende te-træolie, som kan findes i fortyndede opløsninger, der er antiseptiske, antibakterielle og anti-svampe. Må ikke gå over en 5 procent koncentration.

Barber ikke i tre til fire uger, mens det indgroede hår heler. Du bør også afstå fra at bruge kemiske hårfjerningsprodukter i løbet af denne tid på grund af risikoen for betændelse og irritation. Hvis du ofte får indgroede hår, eller hvis de ikke reagerer på selvbehandling, skal du kontakte din læge for receptpligtige muligheder.

Pin
+1
Send
Share
Send