Sygdomme

Allergi til mænds underarm deodoranter

Pin
+1
Send
Share
Send

Sved spiller en afgørende rolle for at opretholde din krops homeostase eller balance. Sved hjælper med at holde din kropstemperatur omkring en sund 98,6 grader Fahrenheit. Men sved er også forbundet med kropslugt. Dette skyldes, at sved fra dine aporcrine kirtler indeholder fedt, som de naturlige bakterier på din krop forbruger, der producerer lugt som et biprodukt. Deodorant er en af ​​de mest almindelige måder, du kan håndtere kropslugt. Men nogle mænd kan have en allergisk reaktion på ingredienserne i deodorant.

Hvordan deodorant fungerer

Deodoranter arbejder på to hovedveje. De indeholder ingredienser, der gør huden surere i din armhule. Syren skaber et uvenligt miljø for de bakterier, der er ansvarlige for at skabe kropslugt. Deodoranter bruger også parfume og duftstoffer til at dække duften af ​​kropslugt med en stærkere og mere behagelig duft.

Årsager til allergi

Din hud kan reagere på enten den alkohol, der bruges til at gøre huden surere eller parfume eller duftstoffer, der anvendes i deodoranten. Hvis du bruger en antiperspirant, kan din krop også reagere på de aktive ingredienser, som blokerer svedkirtlerne, såsom aluminiumbaseret aluminiumchlorid eller aluminiumzirconiumtricholorohydrexglycin. Hvis du er allergisk overfor en eller flere af disse ingredienser, reagerer din krop på deodoranten, da det ville være en skadelig indtrenger for kroppen. Det betyder, at kroppen aktiverer dit immunsystem for at producere stoffer til at bekæmpe allergenet, hvilket resulterer i varierende niveauer af symptomer.

Tegn og symptomer

Der er flere tegn og symptomer, du kan se efter, når det kommer til en deodorant allergi. For det første er en uforklarlig forandring i din underarm eller et andet hudområde, der er kommet i kontakt med deodoranten. Dette kan omfatte rød, irriteret hud, kløe, hævelse eller udvikling af udslæt på huden, såsom ved kontaktdermatitis. Mere alvorlige tegn på allergi med din deodorant omfatter svær hævelse, hævelse i tungen eller halsen, vejrtrækningsbesvær, hjertefrekvens, abdominal smerte, diarré, hvæsen eller svimmelhed, som alle kan være advarselssymboler for potentielt dødbringende anafylaksi.

Alternativer

Hvis du har en mild allergisk reaktion på din deodorant, skal du først prøve at skifte mærker. Du kan bare være allergisk overfor en bestemt individuel ingrediens eller duft, der kun findes i det pågældende deodorantprodukt. Hvis du stadig har en reaktion, skal du overveje alternativer til traditionelle deodoranter, såsom krystaldeodoranter, hypoallergen deodoranter, duftfri deodoranter eller deodoranter lavet af naturprodukter. Bader mere regelmæssigt og bærer tøj, der trækker vejret bedre for at forhindre svedtendens og ændrer din kost for at fjerne fødevarer, som kan føre til mere lugtende sved - som hvidløg og løg - kan også hjælpe dig med at kontrollere kroppens lugt uden at bruge deodoranter, der får dig til at have en allergisk reaktion.

Pin
+1
Send
Share
Send