Sygdomme

Knoglereducationssygdomme

Pin
+1
Send
Share
Send

Talrige sygdomme forårsager knogleredannelse og degeneration. Ifølge MedlinePlus hjælper en persons knogler hendes ambulat og giver hendes kropsform og støtte, og for at udvikle stærke knogler og afværge knogletab, er det vigtigt for en person at få tilstrækkeligt calcium og D-vitamin og til at foretage vægtbærende motion. MedlinePlus siger, at dårlig ernæring, genetiske faktorer og kronisk sygdom blandt andre faktorer kan forårsage knogleskader.

Osteoporose

Osteoporose er en sygdom, der forårsager knogleredannelse. Ifølge National Institute of Arthritis og Musculoskeletal and Skin Diseases, en afdeling af de nationale sundhedsinstitutter, er osteoporose ansvarlig for over 1,5 millioner brud blandt amerikanerne hvert år, herunder 300.000 hoftefrakturer, 700.000 rygsøjler eller ryggradsbrud, 250.000 håndledssbrud, og over 300.000 brud på andre steder.

NIAMS siger, at osteoporose er en sygdom præget af nedsat knoglemineraltæthed og knogleskader, hvilket resulterer i skrøbelige knogler og en øget risiko for brud. Selvom osteoporose ses hyppigere hos kvinder, påvirkes både kvinder og mænd af sygdommen. NIAMS rapporterer, at osteoporose både behandles og forebygges. Fælles risikofaktorer for osteoporose omfatter følgende: køn, alder, kropsstørrelse, etnicitet og familiehistorie.

Osteogenese Imperfecta

Osteogenesis imperfecta er en sygdom, der forårsager knoglesvigt. Kennedy Krieger Institute, en Baltimore, Maryland-baserede nonprofit medicinske, uddannelsesmæssige og forskning selskab, siger, at osteogenesis imperfecta er en genetisk skelet lidelse karakteriseret ved sprøde eller skrøbelige knogler, der forudsætter en person at bryde. Ifølge KKI kan en person med osteogenese imperfecta have blå sclerae eller en blålig nuance til øjnets hvide og at sammen med skøre knogler, der let bryder sammen, kan han have andre samtidige sundhedsproblemer, herunder følgende: skoliose; knoglesmerter; hørelse og synstab sprøde tænder; kort statur og respiratorisk, kardiovaskulær og nyreproblemer.

Osteogenesis Imperfecta Foundation fastslår, at de fleste tilfælde af osteogenese imperfecta skyldes en dominerende mutation til type 1 kollagengener, og at prognosen eller udsigten for en person med osteogenese imperfecta i høj grad afhænger af antallet og sværhedsgraden af ​​de tilstedeværende symptomer.

Multipelt myelom

Multipelt myelom er en sygdom, der forårsager knogleskader. Ifølge International Myeloma Foundation er multiple myelomer et knoglemarvskræft, som påvirker plasma- eller antistofproducerende celler - en type hvide blodlegemer - og sygdommen hedder multipelt myelom, fordi det udvikler sig på flere steder gennem en knogle. MedlinePlus rapporterer, at selvom eksperter er usikre på den nøjagtige årsag til multiple myelom, er det mere almindeligt hos ældre individer og afroamerikanere, og at almindelige tidlige symptomer på sygdommen kan omfatte følgende: knoglesmerter i ryggen, bækkenet, ribben eller kraniet; Brækkede knogler; svaghed eller træthed vægttab; og hyppige infektioner. Mayo Clinic-hjemmesiden anfører, at multiple myelomer ikke er smitsom, og at visse faktorer kan øge en persons sandsynlighed for at udvikle sygdommen, herunder at være en afroamerikansk mand, over 50 år eller overvægtig.

Pin
+1
Send
Share
Send