Vægtstyring

Hvordan man fortæller om vægten er vandvægt eller fedtvægt

Pin
+1
Send
Share
Send

At træde på skalaen forårsager angst for mange mennesker. Du kan være endnu mere foruroliget, hvis din vægt hopper flere pund på mindre end en dag, og du har ingen anelse om, hvad der forårsagede det. Vandvægt svingninger i løbet af dagen er almindelige, men du kan undre dig, når det er fed vægtforøgelse eller bare vandvægt.

Vandvægt

Hvis du har fået en betydelig mængde af vægt over et par dage til et par uger, er det højst sandsynligt vand. Faktisk er det normalt, at din vægt varierer 2 til 4 pund i løbet af en dag på grund af skift i din krops væskestatus. Den ekstra væske kan vare et par timer eller et par dage. Du kan beholde vand af flere årsager, herunder vejret - du er mere tilbøjelig til at beholde vand, når det er varmt - præmenstruelle symptomer, mangel på diætprotein eller som en bivirkning af forskellige medikamenter.

Fedtvægt

Fedtvægt på den anden side tager flere uger til at dukke op på skalaen, ifølge registreret diætist Monica Reinagel. Spiser flere kalorier end din kropsforbrændinger forårsager fedttab hver 3.500 kalorier du spiser over dine behov giver en 1 pund vægtforøgelse. Det er ligegyldigt hvor kalorierne kommer fra - uanset om de er fra sunde kilder eller usunde kilder. Imidlertid er fødevarer med højt indhold af fedt og sukker, såsom fastfood, kager, kager, sodavand og chips, en koncentreret kilde til kalorier og giver ingen næringsværdi, og forskere rapporterer en stærk forening i en diæt, der er høj i disse fødevarer og vægtforøgelse , ifølge en 2006 undersøgelse offentliggjort i fedme.

Shedding vandvægt

Så længe du ikke har et underliggende medicinsk problem, kan du tabe vandvægt ret hurtigt ved at lave et par tweaks til din kost. Begynd ved at begrænse dit indtag af fødevarer højt i salt, såsom chips, fastfood, frosne middage og snackmad. Tilsæt ikke ekstra salt til din mad under madlavning eller ved bordet, som omfatter saltskakeren sammen med sojasovs og salte krydderier.

Spis mere kaliumrige frugter og grøntsager som bananer, appelsiner, spinat og tomater. Kalium hjælper din krop til at slippe af med overskydende natrium, som kan hjælpe dig med at kaste lidt vandvægt. Sørg for at du også drikker nok vand, fordi en velhydreret krop er mindre tilbøjelig til at holde fast på væsker. Mål for 8 til 12 kopper om dagen, siger Clemson Cooperative Extension.

At miste kropsfedt

Fedtvægt er ikke så let at tabe som vandvægt. For at tabe et pund af fedt, skal du oprette et underskud på 3.500 kalorier. At reducere dit sædvanlige indtag med 250 til 500 kalorier om dagen kan hjælpe dig med at tabe 1/2 pund til 1 pund om en uge. At træne for at forbrænde kalorier hjælper også dig med at tabe fedt.

Du kan muligvis skære kalorier ved at foretage et par diætændringer. For eksempel byt din 2 procent fedmælk til skummetmælk i morgenmaden og spar 30 kalorier pr. Kop. Til frokost, top din salat med tangy balsamicoeddike i stedet for din sædvanlige italienske dressing og gem yderligere 20 kalorier. Snack på en banan i stedet for dine sædvanlige chokolade peanut kopper under din eftermiddag pause og skåret 127 kalorier. Tilfreds din søde tand efter aftensmad med en skål frisk jordbær i stedet for en skål jordbæris, for at reducere dit indtag med yderligere 200 kalorier.

Pin
+1
Send
Share
Send