Mad og drikke

De 10 værste fødevarer til miljøet

Pin
+1
Send
Share
Send

Spiser du bøf på reg? Hvad med asparges? Hvis du bekymrer dig om klimaændringer og miljøet, kan du tænke dig at genoverveje din kost.

Naturressourceforsvarsrådet (NRDC) udgav en liste over de 10 mest skadelige fødevarer som led i en dybtgående rapport om klimaforandringer i USA. Det viser sig, at syv af de 10 bedste værste fødevarer til miljøet er dyr protein, med oksekød, der fører vejen.

Ifølge NRDC, "Hvis hver amerikaner spiste kun en tredjedel mindre oksekød om året, ville det reducere klimaforurening svarende til den, der skabes af 10 millioner biler hvert år." (Hvis du tænker på det, er det virkelig ikke så svært at bestille en veggie burger en gang imellem.) lam kommer ind på nummer to på listen over mest skadelige fødevarer.

En liste over de 10 mest skadelige fødevarer. Fotokredit: NRDC.org

De to øverste syndere er fornuftige, da køer og lam kræver mange foderstoffer til at opføre dem, og dette foder består hovedsageligt af "ressourceintensiv" majs og soja. Og mere, køer og lam "udsender store mængder methan, en forurenende forurening, der er 25 gange kraftigere end kuldioxid." (Dvs. at disse dyr sender en masse gas.)

For at gøre sagen værre frigør gødning og syntetisk gødning, der anvendes i kød og mælkeproduktion, tonsvis af klimaopvarmning af nitrogenoxid, "et forurenende stof 298 gange kraftigere end kuldioxid", ifølge NRDC.

Selvom du måske allerede har vidst, at animalsk protein er skadeligt for miljøet, er en af ​​de mest overraskende indgange på listen over klimaforvoldende fødevarer asparges (den eneste veggie i top 10). Grøntsagerne skaber 8,9 kilo emissioner pr. Kilo produceret takket være de luftmiljøer, der kræves for at importere det til USA fra Latinamerika.

En anden overraskende optagelse på listen er ost, som kommer i femte, til 9,8 kilo emissioner pr. Kilo produceret. Hovedproblemet med denne mad er, at det kræver køletransport at distribuere. Vi ved, det er en bummer, i betragtning af at vi også elsker grillede oste, især når det handler om importerede oste fløjet ind fra mange miles væk.

Den gode nyhed: Ændringer i den amerikanske kost mellem 2005 og 2014 undgik ca. 271 MMT (mio. Tons) af forurening af klimaopvarmning, hvilket er omtrent den mængde forurening, der udledes af 57 millioner biludløbsrør i løbet af et år.

I løbet af det sidste årti har amerikanerne reduceret deres oksekødsforbrug med 19 procent (godt arbejde). Politikspecialist i NRDCs fødevare- og landbrugsprogram, Sujatha Jahagirdar, siger, "Som en nation har vi i stigende grad spist mindre oksekød - en tendens, der ikke kun er bedre for vores helbred, men for helbredet på planeten."

Jahagirdar hævder, at at spise mere plantebaserede fødevarer og mindre animalske produkter uden tvivl vil bidrage til at bekæmpe klimaændringer. Og der er mange andre fordele ved at gå grønt bortset fra at bevare den planet, vi lever på; nemlig folk på plantebaserede kostvaner nyder sundhedsmæssige fordele som beskyttelse mod kræft, hjertesygdom, diabetes og højt blodtryk.

Men der er stadig arbejde, der skal gøres. Amerika fortsætter med at spise mere oksekød end næsten ethvert land, bag blot Argentina og Uruguay. Ifølge en rapport fra Fødevare- og Landbrugsorganisationen tegner animalsk landbrug for så meget som 14,5 procent af verdens drivhusgasemissioner, og 65 procent af disse emissioner er et direkte resultat af oksekød og mælkekvæg.

Nu hvor du ved, hvilke fødevarer der er mest skadelige for miljøet, kan du tænke på at genoverveje aftenens middag.

Hvad synes du?

Vil denne information om klimaskadelige fødevarer inspirere dig til at ændre din kost? Hvilke fødevarer på listen er du mest overrasket over? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Pin
+1
Send
Share
Send