Mad og drikke

Tygge på is for en jernmangel

Pin
+1
Send
Share
Send

Det medicinske udtryk, der beskriver et ønske om at tygge eller spise is, er pagofagi. Selv om at spise is ikke er farligt alene, er et trang til is undertiden et symptom på jernmangel. Hvis du oplever dette symptom, skal du kontakte din sundhedsudbyder for at få testet dit blodtryk.

Pagophagia og Pica

Pica refererer til trang til usædvanlige og ikke-næringsstoffer. Tygge på is eller pagofagi er en type pica. Andre typer omfatter krav til ler, majsstivelse og papir. Pica er almindeligt hos børn. Hos voksne kan det indikere en følelsesmæssig tilstand, såsom stress eller obsessiv tvangssyndrom. Ønsket om is er forbundet med jernmangel, selvom årsagen til længslen er ukendt, ifølge MayoClinic.com.

Behandling

Tygge på is hærder ikke en jernmangel, da is ikke indeholder mineralet. For at hæve jernniveauer skal du øge mængden af ​​jernrige fødevarer i din kost eller tage jerntilskud. Din behandling afhænger af din alder, sundhed og årsagen til din jernmangel. Arbejd med din læge for at diagnosticere og behandle jernmangel. Bortset fra diætmangel kan lave jernniveauer være forårsaget af en række underliggende tilstande, herunder kroniske blødningsforstyrrelser.

Andre tegn på lavt jern

I de tidlige stadier kan jernmangel ikke forårsage synlige symptomer. Da din krops jernforretninger er yderligere udtømt, kan du opleve svaghed, træthed og svært ved at forblive varm. Du har måske svært ved at koncentrere dig, og børn kan vise langsom kognitiv udvikling. Dårlig immunfunktion og modtagelighed for infektioner er også almindelig.

Grupper i fare

Folk fra visse højrisikogrupper skal rutinemæssigt screenes for lavt jern. Hvis du tilhører en højrisikogruppe, skal du være særligt opmærksom på tegn på jernmangel, som et ønske om is. Gravide kvinder bliver ofte mangelfuld i jern på grund af hurtig vækst og deres ekspanderende blodforsyning. Unge børn er i fare, især mellem 6 måneder og 3 år på grund af hurtig vækst og lavt koststofforbrug. Ungdomspiger og kvinder i den fødedygtige alder er i fare, fordi jern går tabt gennem menstruation.

Pin
+1
Send
Share
Send