Mad og drikke

Hæve HDL i en vegetarisk kost

Pin
+1
Send
Share
Send

HDL-kolesterol, kendt som det "gode" kolesterol, fremmer kardiovaskulær sundhed ved at holde det "dårlige" kolesterol, kendt som LDL, på ønskelige niveauer. En vegetarisk kost kan hjælpe med at hæve dine HDL niveauer og holder også dine LDL niveauer nede, da animalske produkter er en primær kilde til LDL-kolesterol. Motion er også afgørende for at hæve HDL niveauer.

Trin 1

Vælg fødevarer, der indeholder sunde fedtstoffer. Dette er dem der øger HDL-kolesterol og lavere LDL-kolesterol på samme tid. Vælg flerumættede fedtstoffer, monoumættede fedtstoffer og omega-3 fedtsyrer i stedet for mættede fedtstoffer og transfedtstoffer. Det betyder at spise mere fisk, olivenolie, avocado og nødder og mindre frosset pizza, ost og forarbejdede snacks.

Trin 2

Spis mere fiberfyldte plantefødevarer. Fiber hjælpemidler i at holde godt kolesterol højt og dårlig kolesterol lavt. Bønner, cruciferous grøntsager, abrikoser og svesker er alle gode fibre valg at indarbejde i en vegetarisk kost. Bær og kiwi er også høje i fiber.

Trin 3

Begræns alkohol. Cocktails og øl er ikke begrænset til en vegetarisk kost, men forbrugende for meget kan bidrage til usunde HDL-kolesterolniveauer. Drikkende alkohol i moderation har vist sig at øge HDL-niveauet, men du bør ikke drikke mere end en drink om dagen, hvis du er kvinde eller to om dagen, hvis du er mandlig. For meget alkohol bidrager til mange sundhedsmæssige problemer, herunder usund kolesterol.

Trin 4

Forbered små måltider i løbet af dagen i stedet for to eller tre store. Mindre, hyppigere måltider er forbundet med sunde HDL-kolesterolniveauer. Vælg fødevarer, der har fiber for at holde dig fuld til dit næste måltid, og læs ernæringsetiketter på eventuelle emballerede produkter, så du kan undgå store mængder kolesterol.

Trin 5

Træn dagligt. Ved at spise en vegetarisk kost og få 30 minutters daglig motion kan du øge dit HDL-kolesteroltal samtidig med at du reducerer dine LDL-niveauer. Denne kombination kan også hjælpe dig med at tabe sig, hvilket også øger HDL niveauet.

Pin
+1
Send
Share
Send