Sygdomme

Urter, der fremmer blod clotting

Pin
+1
Send
Share
Send

Når du skærer dig selv eller skraber huden, vil blodet flyde frit i starten, så langsomt og begynde processen med at danne en koagulering. Til sidst vil skaden blive ar og helbrede. Store, dybe nedskæringer, der taber blodet let eller skader arterierne, kan være meget farlige. Urter er traditionelt brugt i helingsprocessen for at forhindre blødning. Du må ikke bruge urter uden først at konsultere en sundhedspersonale.

Hvordan blodpropper

Den proces, hvormed din krop danner en blodpropp er utrolig kompleks. Når du skærer dig selv, trænger blodkarrene i området, hvilket nedsætter blodgennemstrømningen. Blodplader aktiveres af et stof kaldet thrombin og begynder at samles på skadestedet for at danne et midlertidigt stik. Blodplader frigiver en række stoffer, som begynder koagulationsprocessen. Det næste trin er den faktiske dannelse af en blodproppe, som består af fibrin, blodplader og røde blodlegemer. Foruden blodplader og fibrin involverer koagulationsprocessen 13 forskellige koagulationsfaktorer.

Alfalfa

For at en urt skal fremme blodkoagulering, skal den styrke en koagulationsfaktor direkte eller på anden måde fremme effekten af ​​en eller flere koagulationsfaktorer, blodplader eller thrombin. Planter og urter, der er højt i K-vitamin, kan fremme blodpropper. En af disse urter er alfalfa, som indeholder vitaminer, mineraler og otte essentielle aminosyrer samt vitamin K. Alfalfa er så effektiv til at fremme blodkoagulation, at det kan forstyrre virkningen af ​​antikoagulant warfarin - mærket Coumadin. Brug ikke alfalfa uden at konsultere en sundhedspersonale.

Yarrow

Yarrow blev opkaldt efter den mytiske græske helt Achilles, der brugte planten til at helbrede sine soldaters blødende sår. Det blev traditionelt brugt til sår og mindre blødning. Certified Chinese Herbalist Lisl Meredith Huebner rapporterer, at vinrød, Achillea millefolium, er effektiv til at standse blødning. Det kan bruges til at stoppe en næseblødning eller blødning. Du bør tygge et frisk blad og anvende det på såret. Brug ikke gnage uden at konsultere en sundhedspersonale.

Gyldenris

Goldenrod bruges traditionelt til intern blødning, hvilket indebærer, at den har evnen til at stoppe blødning, men University of Maryland Medical Center advarer om, at det ikke bør bruges på et åbent sår. Urter kan forårsage bivirkninger, så du bør ikke bruge urter til enhver medicinsk tilstand uden at konsultere en sundhedspersonale.

Pin
+1
Send
Share
Send