Sygdomme

Gode ​​og dårlige virkninger af bakterier

Pin
+1
Send
Share
Send

Billedet af forfaldne fødevarer eller forkert lugt fra bakterier, der spiser væk din venstre over måltid eller mad, der er forladt i køleskabet for længe, ​​kan få dig til at tabe din appetit. Alligevel er ikke alle bakterier dårlige. Faktisk er visse bakteriestammer afgørende for dit helbred eller kan forbedre fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet. Kontakt din læge eller ernæringsekspert for at bestemme fordele og risici ved bakterier i din kost.

Probiotika

Probiotika er bakterier, som kan hjælpe dig med at fordøje dine fødevarer og beskytte din krop mod skadelige bakterier, der kan formere sig i tarmkanalen. Probiotika findes i yoghurt, kefir, acidophilusmælk og fermenterede fødevarer som miso og tempeh. Producenter tilføjer bakterierne, eller levende kulturer - såsom lactobacillus eller bifidum - i fødevarer for at øge dens næringsværdi. Probiotika kan bidrage til at reducere symptomer fra irritabelt tarmsyndrom og intestinale infektioner.

præbiotika

Prebiotika er ufordøjelige ingredienser i fødevarer, der kan være til gavn for dit helbred ved at selektivt stimulere væksten og aktiviteten af ​​en eller flere typer bakterier i tyktarmen, ifølge forskere fra Abbott Laboratories og offentliggjort i "Journal of Renal Nutrition" i 2002. Honning, bananer, porrer, hvede, løg og hvidløg er fødevarer, som naturligvis indeholder et præbiotisk middel kaldet fructo-oligosaccharid, som kan fermentere i din tyktarme og stimulere væksten af ​​bifidobakterier. Sundhedsfordelene ved bifidobakterier inkluderer nedsættelse af blodniveauet af kolesterol og fedt, fremstilling af vitaminer og fordøjelsesenzymer, forbedring af intestinal absorption af calcium fra fødevarer, hæmning af væksten af ​​skadelige bakterier, forøgelse af vægten af ​​fækalt stof og afkortning af tarmbevægelser.

Salmonella

Salmonella er en fælles patologisk bakterie, der forurener mad og forårsager sygdom. Forskning offentliggjort i "Epidemiologi og infektion" i 2002 rapporterer, at salmonellaforgiftning er forbundet med håndtering af friske æg og forbrug af råæg. Håndtering af frosset hel kylling kan også øge risikoen for salmonellaforgiftning. Forbruger fødevarer med salmonella øger din risiko for indlæggelse, især hvis infektionen er resistent over for antibiotika, ifølge forskere ved University of Guelph i Ontario, Canada og offentliggjort i "Journal of Infectious Diseases" i 2004.

E coli

Fødevarer forurenet med E. coli kan øge risikoen for gastrointestinal sygdom. Forskning offentliggjort i "Tværfaglige perspektiver på smitsomme sygdomme" i 2010 viste, at enteroaggregative Escherichia coli er en voksende patologisk bakterier, der forurener mad og forårsager diarré og irritabel tarmsyndrom. Denne forurening bliver almindelig i udviklingslandene.

Pin
+1
Send
Share
Send