Parenting

Fordele og ulemper ved brystmælk og formel

Pin
+1
Send
Share
Send

At forstå de særlige fordele og ulemper ved amning eller formel, der giver en nyfødt, kan hjælpe dig med at bestemme hvilken metode, der skal anvendes, når fodring af en nyfødt er af største vigtighed. De fleste forskere og American Academy of Pediactrics er enige om, at modermælk normalt er bedst for en nyfødt. Det giver mange sundhedsmæssige fordele, der på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelige i formler, selv dem der skal tætte efterligne menneskelig modermælk. På den anden side er det undertiden ikke muligt at amme eller ønske; moderen har andre fordele, der ikke ses under amning.

Nyfødte sundhed

Den mest fremtrædende fordel at amme en nyfødt er, at moderen har evnen til at videregive arvelig immunitet over for barnet; nyfødte, der ammes, lider af signifikant færre infektioner, som dem i øvre luftvejssygdomme. Brystmælk indeholder også den perfekte "cocktail" til baby ernæring. Det anses af læger og forskere som en perfekt mad, fordi den indeholder alle fedtsyrer, aminosyrer, mineraler, vitaminer og enzymer, der er nødvendige for et spædbarns første år. Fordelene med formel, der fodrer en nyfødt, er mange, hvis modermælken ikke er levedygtig, som i tilfælde, hvor moderen er på visse lægemidler eller har en mangelfuld diæt af en eller anden grund. I disse tilfælde er det en stor fordel at være i stand til at formulere foder.

Ulemper er forbundet med hver metode også. Nogle gange indeholder modermælken ikke den rigtige mængde næringsstoffer. Det er vigtigt, at moderen konsulterer en læge eller sundhedspersonale om hendes kost og eventuelle medicin, der tages. Den største ulempe ved formelfodring er, at barnet ikke modtager den "personlige" kost af næringsstoffer i modermælken. Nogle nyfødte er allergiske over for de fleste formler på markedet også.

Mors sundhed

Ud over at amning er den mest fordelagtige for den nyfødte sundhed, gælder det samme for lakterende mødre. Amning har vist sig at reducere risikoen for bryst- og ovariecancer samt osteoporose og hoftefrakturer. Amning har vist sig at hjælpe moderen med at komme tilbage i form og undgå farerne ved fedme; amning brænder omkring 500 kalorier i timen. Amning fungerer også som en form for prævention for den periode, hvor barnet bliver sygeplejet. Hvis moderen får en infektion eller ikke har energi til at amme, er formel fodring fordelagtig.

Moderen kan opleve infektioner og træthed under amning, især hvis hun ikke har meget udenfor støtte. Formelfødende mødre har ulempen ved ikke at høste fordelene ved kræftforebyggelse og regenerering efter babyen.

økonomi

Det er økonomisk fordelagtigt at amme. Formel fodring en nyfødt er betydeligt dyrere at amme. Mens nogle flasker kan være nødvendige for ammende at opbevare udtrykt mælk, er der brug for en stor forsyning af kampe og brystvorter, hvis den nyfødte er fodret formel. Også med fødevarepriserne stigende rundt om i verden, stiger prisen på formlen eksponentielt.

En af de eneste økonomiske ulemper ved amning er at skulle investere i en brystpumpe for at kunne opbevare udtrykt mælk. Nogle gange kan dyre brystpumper købes second hand, dog. De økonomiske ulemper ved formelfodring er mange, især hvis den nyfødte tager lang tid at sprænge fra flasken.

bonding

Mødrebinding har vist sig at være vigtig for begge parters mentale og fysiske sundhed. Mange aktiviteter fremmer denne type af binding, men amning har vist sig at være en af ​​de mest tilfredsstillende og naturlige metoder. På den anden side kan formel, der fodrer en nyfødt, være en måde at hjælpe andre med at binde med babyen ved at overdrage noget fodringsansvar til en elsket, som f.eks. En ægtefælle eller en forælder. Ulempen ved, at moderen skal være i nærheden af ​​den nyfødte, mens amningen aflastes, reduceres også ved flaskefoder.

Pin
+1
Send
Share
Send