Mode

Kan Aminosyrer, Biotin og B-kompleks fremme hårvækst?

Pin
+1
Send
Share
Send

Den gennemsnitlige hovedbund indeholder 300.000 follikler, hvorfra der vokser ét hår hver. På et givet tidspunkt vokser 90 procent af dit hår og 10 procent er i en hvilende fase. Dit hår vokser en halv tommer om måneden eller omkring en fod om året. I løbet af dagen kan du forvente omkring 150 hår at falde ud. For at fremme hårvækst kan B-vitaminer, aminosyrer og biotin hjælpe, men kontroller altid med din læge.

Hårvækst

Dit hår vokser fra en follikel, der er indlejret lige under det første lag i din hovedbund i hudlaget. Follikelen er pæreagtig i form og producerer normalt en håraksel pr. Follikel. I modsætning til follikelen er hårets skaft lavet af dødt proteinmateriale. Der er tre stadier af hårvækst: anagen eller aktiv fase, når hårvækst opstår; catagenfasen eller mellemstadiet og telogenfasen eller hvilefasen, når der ikke opstår hårvækst. Efter disse cyklusser falder håret ud og cyklen gentages.

Aminosyrer

Aminosyrer er byggestenene for protein. Dit hår er lavet dels af keratin, en samling af forskellige fibrøse proteiner, herunder aminosyrerne cystein og methionin. Cystein er en ikke-essentiel aminosyre, hvilket betyder, at din krop er i stand til at producere og opbevare den. Methionin er en essentiel aminosyre, hvilket betyder at du skal få det gennem kostkilder som kød-, fisk- og mejeriprodukter. Cystein og methionin er nødvendige for væksten af ​​dit hår, der udgør en del af skaftet. Supplerende med methionin kan hjælpe med hårvækst, men søg først råd fra din læge.

Biotin

Biotin er en del af B-vitaminfamilien. Selv om din krop er i stand til at lave biotin i tarmkanalen, kan en mangel på biotin føre til hårtab. Et 1981-papir i tidsskriftet "Pædiatri" vedrører den dokumenterede sag om en ungdomspige, der fik råæg som en regelmæssig del af sin kost. Drengen præsenterede med symptom på total hårtab og skaleringshud. Når æggehviderne blev afbrudt og biotin kosttilskud begyndte, voksede håret tilbage. Det blev fundet at æggehvider indeholder den sammensatte avidin, der binder med biotin og fjerner det fra kroppen. University of Maryland Medical Center bemærker også, at mange hårprodukter omfatter biotin i deres formler.

B-komplekse vitaminer

B-vitaminfamilien består af biotin, folinsyre, niacin, pantothensyre, riboflavin, thiamin, inositol, B6 og B12. Den B-komplekse familie af vitaminer er afgørende for metabolismen af ​​fedtstoffer, kulhydrater og proteiner og produktion af energi. B-vitaminer gør proteiner tilgængelige til brug i opbygningen af ​​nye væv og celler, herunder dit hår. Nogle af B-vitaminerne spiller en vigtigere rolle i hår sundhed og vækst, såsom riboflavin, biotin, niacin og inositol.

Pin
+1
Send
Share
Send