Mad og drikke

Hvad er godt at spise efter stråling?

Pin
+1
Send
Share
Send

Strålebehandling kan have intense effekter på kroppen, herunder appetitten. Ofte er din appetit mindsket, men en rimelig kaloriindtagelse er stadig vigtig for din krop at helbrede ordentligt. At vide, hvilke fødevarer der kan give mest ernæring uden at stimulere kvalme eller diarré, kan hjælpe dig med at lave sunde madvalg efter stråling. Hospitaler har ofte en registreret diætist til rådighed for at hjælpe dig med at oprette en diætplan, og det anbefales at du snakker med din læge om de bedste fødevarer, du skal spise efter behandling.

Lavfibre fødevarer

Når man beskæftiger sig med den kvalme, der kan opstå efter strålingsbehandling, er forbrug af lavfibre fødevarer en god mulighed. Dette skyldes, at lavfibre fødevarer er bedre til fordøjelsen, ifølge Dr. Alan Lyss i sin bog, "Chemotherapy and Radiation For Dummies." Eksempler på gode lavfibre fødevarer omfatter hvide ris, nudler, mashed eller bagt kartofler, fisk og skinless kylling eller kalkun. Lyss anbefaler at holde sig væk fra helkornsbrød, korn, bønner, nødder, frø, popcorn og rågrøntsager på grund af deres høje fiberindhold.

Fødevarer højt i kalium

På grund af både kvalme og diarré, der kan forekomme efter strålingsbehandlinger, er fødevarer, der fylder tabt kalium, en anden smart mulighed. Lyss noter bananer, appelsiner og kartofler er gode fødevarer fuld af kalium og er også nemme at fordøje. Du kan også drikke juice højt i kalium, såsom fersken og abrikosnektarer, hvis du ikke har det for at spise.

Få nok kalorier

At få nok kalorier efter stråling kan være svært på grund af appetitab, men det er vigtigt. I sin bog, "Living with Cancer" anbefaler Dr. ZoAnn Dreyer at spise mindre måltider end store og spise, når du er sulten. Tilføjelse af smør til måltider øger dit kalorieindtag, ligesom drikkevandskager, hvis du kan tolerere dem. Dreyer tilføjer også, at drikkevarer tilberedt flydende kosttilskud mellem måltider kan gøre noget af de kalorier og næringsstoffer, der er tabt.

Væsker

Efter stråling, øg dit væskeforbrug så meget som muligt, skriver Dr. Ernest Rosenbaum i sin bog "Everyone's Guide to Cancer Therapy." Ud over vand kan lavsalt bouillon, urtete, juice, supper og ispopper hjælpe dig med at blive hydreret. Bouillon, juice og smoothies hjælper også med at genopbygge dit kalorieindhold og næringsstofniveauer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Lazer Team (Februar 2020).