Mad og drikke

Hvad at spise og ikke at spise på en glutenfri diæt

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du har cøliaki eller glutenintolerance, er din krop ikke i stand til at fordøje gluten, et protein i hvede og nogle andre korn. Hvis dette er tilfældet, kan forbrugende gluten resultere i diarré, kramper og oppustethed - og du må muligvis følge en glutenfri diæt for at forblive symptomfri. Forstå hvilke fødevarer der indeholder gluten kan hjælpe dig med at vide, hvad du kan og ikke kan spise.

Vælg Glutenfri Korn

Hvede er forbudt på en glutenfri diæt, fordi den indeholder gluten. Du kan ikke spise hvedeprodukter som hvidt hvede eller hvedebrød, pretzels, pasta eller hvedeholdige morgenmadsprodukter. Andre glutenholdige korn, der skal undgås, omfatter rug, triticale, bulgur, byg, couscous og durum. Du kan få glutenfri korn såsom majs, hør, amaranth, hirse, quinoa og alle former for ris. Du kan bruge nød og sojamel som alternativer til hvedemel, hvis du bager.

Ved, hvilke fødevarer er naturligvis glutenfri

Du kan have de fleste produkter, der ikke indeholder korn. En glutenfri diæt giver alle friske frugter og grøntsager og alle frosne og konserves frugt og grøntsager, så længe de ikke indeholder nogen sauce. Breaded grøntsager er off-limits, ifølge New York University Langone Medical Center. Du kan få mælk, ost og flødeost, tofu, fersk kød, fjerkræ og fisk og æg. Nødder og jordnødder er naturligvis også glutenfrie. Undgå paneret kød, fjerkræ og fisk.

Pas på uventede glutenholdige fødevarer

Nogle fødevarer, såsom saucer og marinader, kan uventet indeholde små mængder gluten. NYU Langone Medical Center advarer om, at du behøver at undgå teriyaki sauce, sojasovs og maleddike på en glutenfri diæt. Mange kød marinader og frugter i fortykkede saucer indeholder gluten. Brug glutenfri mad i stedet for at smag dine fødevarer. Du kan få sennep, urter og andre vinegarer på en glutenfri diæt. Øl og nogle nondairy drikkevarer, såsom soja og ris mælk, har gluten, men du kan have destilleret alkohol.

Andre overvejelser

Nogle fødevarer, såsom yoghurt og havre, er usandsynligt at indeholde gluten, men de kan. Brug kun sorter af sådanne produkter, hvis deres mærker påstår at de er fri for gluten. U.S. Food and Drug Administration regulerer mærkningskrav for fødevareindustrien og fastsætter strenge standarder for, når fødevarer kan bære glutenfrie mærker. Nogle mennesker vælger at følge en glutenfri diæt, før de bliver diagnosticeret med glutenfølsomhed eller cøliaki, men NYU Langone Medical Center forklarer, at kliniske forskere ikke har afdækket nogen fordele ved at gøre dette.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Czas na mistrzowskie zagranie! Bądź smart i nie daj się zaskoczyć! (Marts 2020).