Levevis

Dette er, hvordan dit sociale liv på arbejdspladsen påvirker din sundhed

Pin
+1
Send
Share
Send

På trods af hvad alle de voksne fortalte dig, uanset om du har et sundt arbejdsliv, afhænger du ikke kun af, hvilken type job du har. En ny undersøgelse fandt ud af, at det omfang, du identificerer med din arbejdsplads og medarbejdere, påvirker dit helbred og trivsel.

I en meta-analyse, der dækkede 58 undersøgelser og mere end 19.000 mennesker, opdagede forskerne et positivt forhold mellem organisatorisk identifikation og sundhed, uanset hvilken type job du har. Betyder? Dit forhold til din arbejdsplads påvirker dit helbred.

Forbindelsen mellem arbejdsidentifikation og sundhed er mere vejledende for tilstedeværelse af velvære end manglende stress. Og selvom social identifikation giver både psykologisk og fysisk sundhed, er fordelene ved psykisk sundhed stærkere.

Fællesskabsstøtte kan bidrage til disse psykiske fordele, men det kan også være meningen med mening og det formål, som folk føler, når de er en del af en social gruppe, foreslår Science Daily.

"Vi er mindre udbrændte og har større velvære, når vores team og vores organisation giver os en følelse af tilhørsforhold og fællesskab - når det giver os en følelse af" væsen ", siger Dr. Nick Steffens, forsker ved University of Queensland, Australien, fortæller Science Daily.

Men det handler ikke kun om dig. Forskerne fandt stærkere sundhedsmæssige fordele, når andre gruppemedlemmer også identificerede sig med organisationen, hvilket betyder, at din følelse af velvære er endnu bedre, når folkene omkring dig føler på samme måde.

Det var mærkeligt, at undersøgelsen fandt ud af, at sammenhængen mellem organisatorisk identifikation og sundhed blev svagere, da flere kvinder var til stede i en prøve.

Steffens siger, at han og hans medforfattere kun kan gætte på en forklaring på dette fænomen, men antyder, at det kan skyldes udbredelsen af ​​"maskulin" kultur i arbejdsmiljøet.

"Det kan betyde, at selv når kvindelige medarbejdere identificerer sig med deres team eller organisation, føler de sig stadig mere marginale inden for deres team eller organisation," siger han.

At have et sundt arbejdsliv handler om mere end bare dit job. Det handler også om det samfund, du bruger mest af dine vågne timer med. Neil Pasricha, New York Times bedste bøger for "The Happiness Equation", siger, at en god arbejdsplads vil fremme ting som team morgenmad, frokost walking grupper og work sports ligaer. Hvis din virksomhed ikke har nogen af ​​disse, skal du tænke på dit helbred og overveje at finde en, der gør det.

Hvad synes du?

På hvilke måder påvirker dine relationer på arbejdspladsen dit helbred og trivsel? Hvad er nogle ting du gør for at hjælpe med at skabe relationer på arbejdspladsen? Har du nogensinde følt sig fremmedgjort på din arbejdsplads? Lad os vide, hvad du synes i kommentarfeltet!

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Ønsker du et foredrag med Rebekka Nøkling? (Februar 2020).