Mad og drikke

Hvorfor forårsager visse yoghurt blodopløshed?

Pin
+1
Send
Share
Send

Opblussen kan være ubehagelig, især hvis man ledsager kramper, diarré eller forstoppelse. Et højt saltindtag skyldes ofte skylden til oppustethed, men mange ingredienser, der findes i de fødevarer, du spiser på daglig basis, herunder yoghurt, kan medføre, at din mave spredes efter et måltid. Ved at holde en dagbog kan du hjælpe med at identificere personlige mønstre mellem det du spiser og dine opblødende symptomer.

Guar Gum og Thickener

De fleste købte yoghurt indeholder forskellige fortykningsmidler, såsom guargummi. Nogle mennesker tolererer ikke disse fortykningsmidler meget godt og kan opleve oppustethed som følge heraf. Læs madmærker for at se, om de yoghurt du normalt køber indeholder guargummi eller andre fortykningsmidler. Prøv en fortykkelsesfri yoghurt for at se om det reducerer opblødning efter at have spist det.

Laktose

Yoghurt indeholder mindre lactose sammenlignet med mælk, men det kan være nok til at udløse laktoseintoleranssymptomer hos mennesker, der er stærkt intolerante. Du kan blive testet for laktoseintolerant eller forsøge at drikke mælk for at se, om du får de samme opblødninger og andre gastrointestinale problemer, du får, når du spiser yoghurt. Hvis du er laktoseintolerant, tilberede din egen yoghurt hjemme og lad den gære i 24 timer. Længere gæringsperioder vil gøre det muligt for de levende bakterier i yoghurt at fuldstændigt spise al den laktose, der findes i yoghurt, så du kan tolerere det godt uden at opleve nogen oppustethed.

sødemiddel

Nogle sødestoffer kan være ansvarlige for din oppustethed. Mange mennesker har ubevidst fruktose malabsorption, en tilstand, der forhindrer dem til fuldt ud at absorbere fructose, hvilket forårsager oppustethed, mavesmerter og ændringer i dine afføring. Højfructose majssirup, honning og agave sirup kan forårsage fruktose malabsorptionssymptomer, hvis du ikke tolererer fructose godt. Læs madmærker og undgå yoghurt, der indeholder disse sødestoffer. Yoghurt sødet med almindeligt bordsukker, glucose, dextrose og ahornsirup tolereres bedre, hvis fructose malabsorption er årsagen til din oppustethed.

frugter

Yoghurt indeholdende frugter med højt fructoseindhold kan også udløse opblødning og fordøjelsesproblemer, hvis du har problemer med at behandle fructose korrekt. Æbler, mango, pærer, kirsebær og vandmelon indeholder høje mængder fructose. Hvis yoghurtene, der får dig til at føle opblødt, indeholder disse frugter, skal du prøve andre typer yoghurtholdige frugter med et lavere fructoseindhold, såsom bær, banan, cantaloupe, ferskner eller figner.

Probiotika

Nogle mennesker kan føle sig oppustet, når de begynder at tage probiotika eller fødevarer, der indeholder store mængder af probiotika, såsom yoghurt. Hvis du har en tarmdysbiose eller en ubalance i tarmfloraen, kan de gut-venlige bakterier, der findes i probiotika, forårsage en del oppustethed. Introducer yoghurt rig på probiotika langsommere. Start med et par spiseskefulde og langsomt arbejde dig op for at lade din tarmflora justere langsommere og forhindre oppustethed.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: 5 Ursachen für kontinuierliche Blähungen (April 2020).