Sygdomme

Kold i øjets symptomer

Pin
+1
Send
Share
Send

Mange mennesker oplever øjen symptomer i slutningen af ​​eller lige efter et hoved koldt. Denne tilstand betegnes hensigtsmæssigt som en "kold i øjet", fordi den typisk repræsenterer spredning af den virus, der er ansvarlig for den kolde spredning i øjet. Denne tilstand, en form for pink øjne eller viral conjunctivitis, opstår oftest på grund af infektion med adenovirus - en fælles skyldige for forkølelse og den vigtigste årsag til viral conjunctivitis. Symptomer på forkølelse i øjet er ubehagelige, men typisk klare på egen hånd uden specifik behandling.

Øjenrødhed

Med en forkølelse i øjet inficerer en virus bindehinden - den tynde membran af væv, der bringer øjenlågene og dækker øjets overflade. Infektionen irriterer dette væv, hvilket forårsager rødme af øjnernes hvide. Hvis du ser tæt på, vil du typisk se tynde squiggly røde linjer, som repræsenterer små dilaterede blodkar. Øjenlågens inderside og fælge vises også rødt.

Lid Hævelse

Viral infektion i bindehinden fremkalder en inflammatorisk reaktion af immunsystemet, hvilket næsten altid fører til øjenlågs hævelse. De fleste mennesker oplever kun mild til moderat hævelse, men signifikant puffiness kan forekomme med alvorlige tilfælde. Øjenlågs hævelse er normalt mest udtalt, når man vågner om morgenen, og reducerer ofte, når kølige kompresser påføres øjnene.

Øjenudladning

Viral conjunctivitis relateret til en forkølelse fremkalder typisk en vandig udledning fra øjnene. Mange mennesker med forkølelse i øjnene mærker lidt mild skorpe på øjenlågene eller hvidlig udledning i hjørnerne af øjnene efter at have sovet. Dette materiale kan fjernes med en fugtig, varm vask. Ved at holde vaskekluden på øjenlågsskorpen i nogle minutter løsner dem, så de kan tørres væk uden yderligere øjenlågsirritation. Kast vaskeklud i vasken umiddelbart efter brug for at undgå at sprede infektionen til andre i din husstand.

Øjenbrænding og kløe

Mange mennesker med viral conjunctivitis oplever en vedvarende brændende eller kløende fornemmelse i øjnene. Øjne koldt lider bør undgå at gnide deres øjne, da dette kan øge øjnene yderligere og kan føre til at udbrede tilstanden til andre. Kølet kunstige tårer kan give kortvarig relief. Alvorlige tilfælde af viral conjunctivitis kan udløse en fornemmelse som om noget er i øjet, et symptom læger refererer til som en fremmedlegeme sensation.

Andre mulige symptomer

Folk med forkølelse i øjet oplever undertiden hævelse og ømhed i lymfeknuderne foran ørerne. Disse knuder svulmer som en del af immunsystemets reaktion på infektionen. Mere alvorlige tilfælde af viral conjunctivitis kan forårsage lysfølsomhed eller fotofobi. Ikke almindeligvis udvikler sløret syn med forkølelse i øjet. Dette sker, når den virale infektion strækker sig fra bindehinden i hornhinden, det klare væv under bindehinden på forsiden af ​​øjet. Mennesker, der har hornhindeindsats, kan mærke haloer omkring lys.

Advarsler og forholdsregler

Viral conjunctivitis på grund af forkølelse går typisk væk inden for 7 til 14 dage. Der er ingen specifik behandling for denne tilstand, men komfortforanstaltninger kan medvirke til at reducere ubehagelige symptomer. Se din læge, hvis dine øjen symptomer vedvarer i længere tid end 2 uger, eller er alvorlige eller forværrede. Mange øjensygdomme forårsager symptomer svarende til forkølelse i øjet, hvoraf nogle er alvorlige og kræver øjeblikkelig behandling. Se din læge så hurtigt som muligt, hvis du oplever advarselsskilt eller symptomer, herunder: - Tyk gul eller grøn øjneudslip - Smerte i eller bag øjet. - Ujævne eller forvrængede elever. - Mindsket eller overskyet syn. - Udslæt nær øjet eller på øjet

Anmeldt og revideret af: Tina M. St. John, M.D.

Pin
+1
Send
Share
Send