Mode

Hvad er årsagerne til mørke underarms?

Pin
+1
Send
Share
Send

Misfarvning underarm er et problem, mange mennesker finder pinligt. Det påvirker mænd og kvinder i alle aldre, selvom Mayo Clinic bemærker, at det påvirker kvinder af afrikansk og latinamerikansk afstamning mere end nogen anden demografisk. Der er en række årsager til denne tilstand, og behandlingen af ​​problemet er afhængig af årsagen.

Acanthosis Nigricans

Mørk underarm misfarvning kan skyldes en medicinsk tilstand kendt som acanthosis nigricans. Selvom det kan påvirke ellers raske mennesker, findes acanthosis nigricans ofte hos personer med insulinforstyrrelser, ifølge Cleveland Clinic. Diabetes og insulinresistens er to hovedårsager til acanthosis nigricans. Det findes også hos personer med Addison-sygdom, hypofyseproblemer, hypothyroidisme eller dem, der gennemgår væksthormonbehandling, ved hjælp af orale præventionsmidler eller kolesterolmedicin indeholdende nikotinsyre. Det kan påvirke enhver del af kroppen med folder, herunder underarmene. De berørte områder er fløjlsomme og har en mørk grå eller brun farve. Tal med en læge om trin, du kan tage for at kontrollere dine insulinniveauer og minimere udseendet af acanthosis nigricans.

Barbering

Barbering af dine armhuler kan give dem et mørkt, misfarvet udseende. Barbering skærer hårene på overfladen af ​​huden. Hvis du har hår, der er mørkere end din hudfarve, opstår stubben som en mørk plet, ifølge The Beauty Brains hjemmeside. I stedet for at barbere huden skal du overveje at vokse eller pinde hårene. Disse procedurer fjerner håret under hudens overflade og reducerer syets synlighed.

Bakteriel infektion

En bakterieinfektion, der er kendt som erythrasma, kan være en skyldig i at producere mørke underarms. Infektionen, der er forårsaget af Corynebacterium minutissimum-bakterien, begynder at fremstå som pink patches. De lyserøde pletter bliver til brune skalaer. Det er mere almindeligt blandt personer med diabetes mellitus, ifølge National Institutes of Health. Det påvirker flere personer i varme klimaer end dem i kolde. Erythrasma behandles ved anvendelse af orale eller topiske antibiotika. En 2002-publikation fra Department of Internal Medicine ved Lakeside Hospital i Metairie, Louisiana, citerer en næsten 100 procent effektiv behandling som en oral kursus af antibiotikum erythromycin.

Antiperspiranter og deodoranter

Ingredienser i antiperspirantprodukter kan reagere med hud eller individuel kropskemi for at forårsage misfarvning. The Beauty Brains hjemmeside hævder, at dette er praktisk talt ineffektivt, men bemærker anekdotiske beviser, hvor folk har stoppet brug af antiperspirant og deodorant kombinationsprodukter, der har observeret ophør af misdannelse af underarm. Webstedet anbefaler at skifte mærker af antiperspirant eller skifte til et deodorant-eneste produkt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Don't Take This Risk (April 2020).