Mad og drikke

Hvad er forskellen mellem naturlig og økologisk mad?

Pin
+1
Send
Share
Send

Når det kommer til fødevaremærker, er naturlige og organiske ikke udskiftelige vilkår. Begge betyder, at fødevarer er mere sunde og sunde, men hvis du ser under etiketten, er der skarpe forskelle. Fra de regler, der regulerer deres produktion til indholdet af det færdige produkt, er naturlige og økologiske fødevarer ikke det samme.

Regulering

Ifølge Food Marketing Institute (FMI) er "naturlige" fødevarer minimeret behandlet og fri for kunstige sødemidler, farver, smagsstoffer og additiver som hydrogenerede olier, stabilisatorer og emulgatorer. Men der er intet certificerings- eller inspektionssystem for at sikre, at etiketten er korrekt. Udtrykket "naturligt" vedrører normalt ikke vækstmetoder eller anvendelse af konserveringsmidler, mens økologisk dyrkede fødevarer har strenge regler i disse områder. Det nationale økologiske program, som er en del af det amerikanske landbrugsministerium, holder fødevareindustrien strenge standarder for produktion og salg af økologiske fødevarer.

Naturkød og fjerkræ

Ifølge Food Marketing Institute er udtrykket "naturligt" reguleret, når det kommer til kød og fjerkræ. USDA Food Safety and Inspection Service kræver, at naturlig kød og fjerkræ er fri for kunstige farver, smagsstoffer, sødemidler, konserveringsmidler og ingredienser, og de skal minimeres. Etiketter på naturlig kød og fjerkræ bør tydeliggøre brugen af ​​udtrykket naturligt, f.eks. At der ikke findes kunstige ingredienser. Men mærkning af kød og fjerkræprodukter som naturligt indebærer intet om, hvordan disse fødevarer blev rejst, hvilket betyder, at dyrene kunne have været udsat for hormoner eller antibiotika. Udtrykket "naturligt" har heller ikke nogen forbindelse med dyrs levevilkår, mens organiske mærker gør.

Økologiske fødevarer

Mens "naturlig" hovedsagelig refererer til færdigvaren, betyder "økologisk" ikke kun fødevaren, men også hvordan den blev produceret. Fødevarer, der er mærket økologisk, skal opfylde eller overstige USDA's regler. Det betyder, at de skal dyrkes og forarbejdes ved hjælp af økologiske landbrugsmetoder, der genbruger ressourcer og støtter biodiversitet. Afgrøder skal dyrkes uden syntetiske pesticider, bioengineerede gener, råoliebaserede gødningsstoffer eller spildevandsslambaserede gødninger. Økologisk husdyr skal gives økologisk foder, have adgang til naturen og opdrættet fri for antibiotika og væksthormoner.

Se på etiketter

Næsten enhver mad kan mærkes som "naturlig", men virkelig økologisk mad bærer en særlig etiket fra USDA. Denne etiket kan være grøn og brun eller sort og hvid, og den har en cirkel med ordene "USDA Organic" i midten. Denne etiket betyder, at fødevaren inde i emballagen er mindst 95 procent organisk som anerkendt af USDAs standarder. Produkter, der ikke har USDA-sæl, men siger, "Made with Organic Ingredients", er mindst 70 procent økologiske.

Efterspørgsel efter naturlige fødevarer

Ifølge FMI er stigende efterspørgsel efter fødevarer, der er sunde, velsmagende og miljøvenlige øget økologisk madsalg og opfordret fødevareproducenter til at mærke fødevarer som "naturlige", selvom de ikke er økologiske. Salget af økologiske fødevarer steg næsten syv gange mellem 1997 og 2007 og fortsætter med at vokse. Derfor er mange fødevareproducenter begyndt at mærke deres produkter som naturlige for at appellere til disse købere, men det er ofte vildledende. Økologiske fødevarer er dog ofte dyrere end konventionelle, så naturlige fødevarer er en god mulighed for mange familier. FMI rapporterer, at økologisk mad generelt ikke er mere sikker eller mere næringsrig end konventionelt forarbejdede fødevarer, men for dem, der ønsker at begrænse deres eksponering for og forbrug af kunstige stoffer, er organisk bedst, men naturlige fødevarer er et sundt skridt i rigtig retning.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Beste kosttilskudd til barn - Rent - Naturlig - Økologisk (Januar 2020).