Sygdomme

Antacida Mens Gravid

Pin
+1
Send
Share
Send

Op til 80 procent af kvinderne oplever symptomer på fordøjelsesbesvær under graviditeten, herunder halsbrand, rapporterer ABC News. Selvom det typisk er en harmløs tilstand, kan halsbrand forårsage ekstrem ubehag og kan blive ved siden af, indtil din baby er født. Over-the-counter antacida er generelt ufarlige, når de tages under graviditeten og kan hurtigt lette symptomerne. Ikke alle antacida er dog ens. Nogle indeholder ingredienser, som kan være skadelige for både dig og dit ufødte barn. Tal med din læge, før du tager antacida, især hvis du har graviditetskomplikationer.

En lille baggrund

Halsbrand under graviditet, også kaldet acid reflux eller surt fordøjelsesbesvær, skyldes typisk fysiske og hormonelle forandringer i kroppen. Placenta producerer progesteronhormonet, som nedsætter fordøjelsen og slapper af ventilen, som forbinder maven med spiserøret. Dette gør det muligt for syre at rejse tilbage op i halsen. Den voksende baby skubber også mod din mave og styrker syre tilbage op i spiserøret. Symptomer på halsbrand kan omfatte brændende i halsen, sværhedsbesvær, en salt eller sur smag i ryggen af ​​halsen og brystsmerter.

Antacida at undgå

Selv om mange antacida kan hjælpe med at lette halsbrand symptomer, nogle anses for at være farlige under graviditeten. Tag ikke antacida, der angiver aluminium som ingrediens. Aluminium er giftigt, når det tages i store doser. Undgå produkter, der indeholder aspirin, som har været forbundet med graviditetskomplikationer og endda abort. Derudover skal du være væk fra natriumbicarbonat og natriumcitrat, der er højt indhold af natrium og kan føre til vandretention.

Sikrere alternativer

Antacids lavet af calciumcarbonat anses for at være sikre og effektive under graviditeten. Antacida, der har magnesiumoxid eller magnesiumhydroxid, er også sikre valg. Både calcium og magnesiumbaserede antacida virker ved at neutralisere syren i maven, hvilket hjælper med at reducere smerte og ubehag. I alvorlige halsbrand tilfælde kan din læge foreslå en H2-blokering, som nedsætter mængden af ​​syre i din mave.

Sluge klogt

Tag din antacid før du spiser for at forhindre halsbrandopblusser. Udover at tage antacida bør du justere din kost, når den er gravid, for at forhindre halsbrand. Koffein, mynte, tomater og krydret mad er alle halsbrand udløser og bør undgås. Spis mindre måltider hele dagen for at give din krop tid til at fordøje din mad. Undgå at spise for tæt på sengetid - lad mindst to timer have for din mad at fordøje, før du ligger.

Pin
+1
Send
Share
Send